Állatvilág

2015.04.26. 15:48

Csahos Zsömi gazdára lelt a Herényi virágúton

A Szombathelyi Közterület-felügyelet is kitelepült a Herényi virágútra: vasárnap örökbe fogadható kutyáknak és cicáknak kerestek gazdát. A fajtiszta puli, Csahos Zsömi már szerető családra lelt.

Nagy Ildikó

A szombathelyi gyepmestertelep korábban a Vásárcsarnokhoz tartozott, március elején azonban gazdát és nevet is cserélt: az immár állategészségügyi és ebrendészeti szolgálatként működő telep a Szombathelyi Közterület-felügyelethez került.

Reménység Noémi és dr. Varsányi Péter Csahos Zsömivel

A szolgálat telepén jelenleg 16 kutya és két cica van, közülük öt ebet és két macskát a Herényi virágút forgalmas pontján, a Béke téren "állítottak ki" a közterület-felügyelet munkatársai vasárnap. Mint azt dr. Varsányi Pétertől, a közterület-felügyelet vezetőjétől megtudtuk, egy fajtiszta pulit örökbe fogadott egy kétgyermekes gencsapáti család. A kutyust a telepen Csahosnak nevezték el, az új gazdik viszont Zsöminek fogják hívni.

Sági Szandra  Lédy-vel

Dr. Varsányi Péter hozzátette: ezentúl több szombathelyi rendezvényre is kitelepülnek majd az örökbe fogadható állatokkal, de tervezik, hogy közismert emberek bevonásával a telepen is szerveznek majd gazdikereső akciókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!