Állatvilág

2016.01.28. 20:05

Kiskutyát mentettek meg a kollégáink! - Tappancs és a VN-esek kalandos estéje

Szombathely - Pont a Vas Népe székháza előtt álldogált egy apró kutyus, amikor a Vas Népe terjesztési osztályának két munkatársa, Weinelt Tímea és Szép Szilvia észrevette. Arra gyanakodtak a palotapincsi viselkedése alapján, hogy elvesztették egymást a gazdival. Kiderült, hogy igazuk volt.

Simán Klára

"Aggódtunk, mert jöttek-mentek az autók, és féltünk tőle, hogy a kutya megindul és elütik. Így hát gyorsan kirohantunk érte" - mondta el Weinelt Tímea. Hozzátette, hogy azonnal hívták az állatvédőket, akik azt javasolták, hogy - mint minden ilyen esetben - először próbálják meg ellenőriztetni, leolvastatni a chipet, ami ugyebár kötelező. (Sokan még ma is feleslegesnek tartják - itt a példa rá, hogy mennyire hasznos!)

Szép Szilvia vitte be az állatkórházba, ahol kiderült, hogy valóban van érvényes chip Tappancsban, és az ezen tárolt adatok alapján meglett a gazdi is. "Azonnal felhívtuk, de kiderült, hogy még dolgozik, így a családjához vittük el a kiskutyát. Ők elmondták, hogy órák óta keresték az állatot, és már a legrosszabbtól féltek" - mondta Szép Szilvia.

Aztán az is kiderült, hogy Tappancs remekül nyit ajtókat, és mivel ezúttal véletlenül nem zártak kulcsra otthon egy bejárati ajtót, hát élt az alkalommal, és meglépett. Kalandos délutánja volt, az biztos.

Kollégáinknak köszönjük, hogy nem hagyták magára az árva kiskutyát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!