Állatvilág

2016.02.13. 15:54

Látott már sárgadolmányos lórit? - Toronyban még megnézheti

Sárgadolmányos lórit szinte csak állatkertekben látni, ezúttal viszont Toronyban is megcsodálhatták a különleges madarat az érdeklődők. A falu művelődési központja adott otthon a több száz látogatót vonzó hétvégi rendezvénynek.

Simán Klára

A település vezetése hívta meg őket, ez a második vidéki bemutatójuk, ugyanis rendszerint a vasi megyeszékhelyen szoktak kiállítást szervezni - mondta el kérdésünkre Ajkay Ferenc, a Szombathelyi Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület elnöke. A mostani bemutató csaknem kétszáz madara mind a klub tagjainak tulajdona.

Kuriózum is akad szép számmal a bemutatott tollas szépségek között közt. Ajkay Ferenc kiemelte a sárgadolmányos lórit, a nemes papagájt, a szivárványos lórit, az apróbbak közül a zebrapintyet, kanárit, ezüstcsőrű pintyet és hullámos papagájt, de az érdekes galambokat is megemlítette. A tollas kedvencek mellett kisállat-simogató is várta a kisebbeket, szelíd nyuszikkal. A hétvégi program csaknem 300 érdeklődőt vonzott.

Az élmény hatására a látogatók közül sokan szeretnének most papagájt, de mivel minden állattartás felelősséggel jár, így az elnök gyerekeknek leginkább 8 éves kortól ajánlja a papagájtartást. Azt is el kell dönteni, hogy egymagában vagy párban szeretnék tartani – elhanyagolni ugyanis tilos ezeket az intelligens madarakat.

A szépséges tollasokat képgalériában is megmutatjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!