Állatvilág

2014.07.28. 13:10

Lotti keresztelője

Őriszentpéter – Csikókeresztelőn voltunk hétfőn az Őrségi Nemzeti Parkban. Lotti most már hivatalosan is viseli az olvasók által választott nevet.

Bajdó Bettina

Játékra hívtuk olvasóinkat, együtt kerestünk nevet az Őrségi Nemzeti Park nemrég született kancájának. Először arra kértük olvasóinkat, hogy ajánljanak neveket a lónak. Szép számmal érkeztek ötletek, melyekből szakmai zsűri segítségével ötöt választottunk ki a végjátékra. Olvasóinkat hívtuk újra segítségül, hogy az öt név közül (Levendula, Lepke, Lotti, Liliom és Lola) válasszuk ki a legmegfelelőbbet. Sok szavazat érkezett, végül szinte fej-fej mellett haladt a Lotti és a Lola. Végül pár szavazattal ugyan, de a Lotti név végzett az élen.

Lotti eleinte lustálkodott, ám a névadó ünnepségre mégis lábra állt, így dr. Markovics Tibor át is tudta adni az oklevelet a kis kanca előtt Nagy Dorinának, aki ezentúl a csikó keresztanyja (Fotó: Szendi Péter)

Hétfőn délelőtt ellátogatunk a nemzeti parkba, ahol egy szerencsés olvasónkkal együtt átadtuk az elnevezésről szóló oklevelet. A körmendi Nagy Dorina maga is szereti a lovakat, mint kiderült, egy ideig lovagolni is tanult. Egy rossz emlék azonban elijesztette a lovaktól, ám dr. Markovics Tiborral, a nemzeti park igazgatójával mégis együtt sétált be a lovak közé, hogy közelről is megszemlélhesse Lottit. Az általános iskolás, első osztályt végzett kislány nagyon örült a lehetőségnek, hogy ellátogathatott a nemzeti parkba, ahonnan ajándékokkal és rengeteg élménnyel tért haza. Elmondta, hogy ő is a Lotti nevet ajánlotta a csikónak, s szüleit kérte meg, hogy mindenképpen küldjék be a névadó szelvényt. Utána pedig el sem merte hinni, hogy ő lett a nyertes.

Lotti hétfőn délelőtt ottjártunkkor éppen lustálkodott, nagy rábeszélés árán volt csak hajlandó lábra állni. Ahogy Markovics Tibor nevezte, a keresztelő az oklevél átadással megtörtént, ezennel a csikó neve hivatalosan is Lotti lett. A csikó keresztanyja pedig hétfőtől fogva Nagy Dorina, aki még egy ajándékot kapott az igazgatótól: bármikor megnézheti előzetes bejelentkezés után, kísérettel a kis kancát. Ez azért is különleges lehetőség, mert a telepre a látogatók nem mehetnek be.

Nemcsak Dorina életében volt különleges a hétfői nap. Dr. Markovics Tibor elárulta, hogy reggel nagypapa lett, kislány unokája született. Szerencsére a baba és az anyukája is jól vannak. A csikónévadó után nem sokkal sietett is a kórházba, hogy megnézze újszülött unokáját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!