Állatvilág

2016.05.25. 12:23

Őzikét mentettek a vasi állatvédők Sében - 2,5 méter mély pincébe esett a kis gida

Az Állatvédők Vasi Egyesületének tagjai mentettek meg egy őzgidát. A kis állat egy elhagyatott séi ház pincéjébe zuhant.

Vadas Krisztina

Kutyasétáltatók jajveszékelő hangra lettek figyelmesek Sében. Kíváncsiságuk nem hagyta őket nyugodni, ezért a hang irányába indultak, majd egyszer csak rátaláltak a bajba jutott őzgidára. Az állatvédőktől telefonon kértek segítséget.

Fotó: Állatvédők Vasi Egyesülete

A körülbelül 2 és fél méter mély pince lejárata nem volt letakarva, így eshetett bele az őzike. A helyszínre az egyesület tagjai mellett állatorvos is érkezett, aki megállapította, hogy a kis gida nincs életveszélyben. Az apróságot ezután a közeli erdő tövébe vitték, fészket építettek neki. Az állatmentők aggódtak, hogy az emberi érintések miatt anyja nem fogadja már vissza.

Reggel visszatérve a helyszínre látták, hogy a gida már nincs a helyén, ám új csapás vezet be az erdőbe. Valószínűleg az anyja visszafogadta, így boldog véget ért a bajba jutott őzike története.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!