Állatvilág

2016.07.13. 09:34

Szomorú véget ért a mókusmentés Szelestén

Szombathely, Hegyfalu – Egy aranyos, de nagyon vad, lompos farkú rágcsálót találtak egy hegyfalui cégnél. A mókust végül Szeleste polgármestere vitte orvoshoz.

Simán Klára

A sérült mókust Hegyfalun találták, az egyik mezőgazdasági cég telephelyén. Úgy tűnt, hogy a mellső lába sérült meg, amiatt nem tudott elmenekülni az emberek elől – a nagy baj ellenére az apró jószág nem vette jó néven a segítő szándékú közeledést. A helyzetet végül Szeleste polgármestere oldotta meg, aki – ugyan egészen más ügyben, de – éppen a cég telephelyén járt.

- A meglehetősen agresszív mókust végül sikerült megfogni, betettük egy dobozba, majd bevittem a szombathelyi állatkórházba – mesélte el kérésünkre a móskusmentés történetét Kuti Gábor, aki elmondta, hogy az orvosok azt tervezték, hogy a kis rágcsálót Kőszegre juttatják majd el, és a Chernel-kertben gondoskodnak róla, amíg felépül.

A mókuska története azonban mégis szomorú véget ért: még az állatorvosok kezei között elpusztult – koordinációs zavarokat tapasztaltak, egyoldali körmozgást, így végül az elaltatás mellett döntöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!