Alsószölnök

2015.07.26. 15:37

Nagy összefogásból falunap

Alsószölnök - Szombaton a falu apjraját és nagyját vigasságra invitálták. Nagy összefogásból jött létre az idei falunap.

Bajdó Bettina

A helyi, a német és a szlovén nemzetiségi önkormányzat szervezésében rendezték meg az idei falunapot Alsószölnökön. Monek Zsolt polgármester elmondta, hogy az idén főzőversennyel kezdődtek a programok, amelyre 12 csapat nevezett be, ez nagyon nagy eredménynek számít egy 400 lelkes településen. Nem mondták meg, hogy a csapatoknak mit kell főzniük, így csülök, vad- és marhapörkölt főtt a bográcsban, de grillezett étkek is készültek. A mindenféle földi jóból pedig a településen élőket is meg tudták vendégelni. Délután már a kulturális műsoroké volt a főszerep.

A képviselő-testület tagjai is beneveztek a közös főzésre
Fotó: Szendi Péter

A leginkább várt program a tombolasorsolás volt: az óvodások szüleinek a kezdeményezésére indult el a gyűjtés. A kezdeményezés mögé az önkormányzat is odaállt, valamint nagyon sok helyi és külföldi vállalkozás, valamint magánember ajánlott fel tárgyakat. Így csaknem 100 meglepetés gyűlt össze a nagy napra, amelyen az óvodások sorsolták ki a nyerő szelvényeket. A polgármester elárulta, a tombola bevételéből szeretnének majd az óvodába új játékokat vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!