Andrásfa

2015.08.31. 09:36

Belecsaptak a lecsóba – megálmodott étel nyert és egy polgármester lett a lecsókirály

Andrásfa – Negyedszer rendezték meg az Andrásfai Lecsófesztivált. Tíz csapat versengett, hogy kié a legízletesebb és legötletesebb paprikás, paradicsomos egytálétel.

Bakos Ágnes

– Volt, aki nagymamától örökölt recept alapján készítette el a tipikus nyári ételt, de például az egyik csapat lávakövön sütött isteni prószát szolgát fel, egy másik házi készítésű tarhonyával dobta fel főztjét, a zalaiak pedig a lecsót darált hússal együtt batyuba csomagolva sütötték meg – sorolta Nagyné Márffy Gyöngyi, a fesztivál főszervezője.

Az első helyet a hazaiak „Steffl” fantázianevű csapata nyerte egy igazi ételkülönlegességgel, amelyet a csapat vezetője, Nyári István szó szerint megálmodott, éjszaka talált ki. A lecsó mellé csülök, borjúhús és fokhagymás tejben megáztatott, majd grillezett csirke is került, amelyet mézzel is ízesített és piadina tésztába töltötte be a főszakács. A második helyezést a zalai nagykutasiak csapata szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a telekesiek állhattak.

A rendezvény lecsókirálynője a petőmihályfai Molnár Katalin lett, míg a fesztivál lecsókirályának Molnár Imrét, Hegyhátszentpéter polgármesterét választotta meg a zsűri.



Nagyné Márffy Gyöngyi, a fesztivált szervező Összefogás Andrásfáért Egyesület elnöke emlékeztetett, hogy négy éve azért esett a lecsóra a választásuk, mert ilyenkor tele vannak a kertek érett paradicsommal és paprikával.

– Vasváron rétes-, Szemenyén pedig laskafesztivált szerveznek évről évre, ezek mellé tökéletesen passzol a lecsófesztivál, ami immár összefonódik Andrásfa nevével.

A rendezvényt zenés előadások színesítették: több dalkör és tamburazenekar is színpadra állt és hastáncbemutatót is tartottak. A meglepetés produkció a vasvári verbita atyák vezetésével fellépett együttes volt.

A szervezősből az andrásfai önkormányzat is kivette a részét és már biztos, hogy lesz folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!