Baba

2015.05.03. 17:38

Amit a baba kérdezne

Kyra Karmiloff és Anette Karmiloff-Smith könyve arra keres választ, hogy ha a kisbabák hirtelen képesek lennének gondolataikat megosztani másokkal, mit is mondanának?

Lisztmayer Zsófia

Feltette már valaha magában a kérdést, hogy vajon mi játszódhat le a kisbabák agyában azelőtt, hogy képesek lennének gondolataikat szavakkal kifejezni? Vajon mire gondolhatnak, amikor szoptatás közben ránéznek a mamára, amikor a kis-ágyukban gőgicsélnek, vagy amikor a sokadik esés után is fáradhatatlanul újra két lábra küzdik magukat? Ilyen és hasonló kérdésekre próbál választ adni Kyra Karmiloff és Anette Karmiloff-Smith legfrissebb tudományos eredményeken alapuló könyve.

Sok mondanivalójuk lehet. Fotó: Babavarasvalojaban.blogspot.hu

A sokáig igaznak hitt, ám ma már bizonyítottan téves elképzelésekkel szemben az újszülött és a csecsemő mindennapjai távolról sem valamiféle passzív magatehetetlenségben, hanem épp ellenkezőleg: nagyon is aktív munkával telnek. Hétről hétre gazdagabbak lesznek valamilyen új, csodálatos képességgel, amit a szülő gyakran csak azért nem vesz észre, mert nem tudja, mit kell keresnie. Ezt szeretné önnek, kedves szülő, elmondani ez a könyv, amely a baba helyett beszél úgy, ahogyan eddig még más könyv sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!