Baba

2017.05.24. 16:30

Évről évre egyre rugalmasabbak a gyed és gyes melletti munkavállalás feltételei

Sokan döntenek úgy, hogy a gyermekük születését követően rövidebb távollét után újra munkába állnak. Évek óta könnyebbek ennek a feltételei.

Tóth Kata

Adódhatnak élethelyzetek, amikor egy anya a babakocsitologatós, pelenkacserés, altatós-etetős hétköznapokat irodában, gyárban töltött órákra cserélve úgy dönt: a gyermeke egy-, két-, hároméves kora előtt visszamegy dolgozni. Az anyagiak, az, hogy valaki szereti a munkahelyén is hasznosnak érezni magát, vagy a tény, hogy a gyors újbóli munkába állás segíthet a munkakör és a pozíció megtartásában, mind befolyásoló tényezők lehetnek.

A törvényalkotók intézkedésekkel, kedvezményekkel évek óta könnyítik annak a feltételeit, hogy a kisgyermekes szülők - nemcsak az anyák, hanem az apák is - rugalmasan vissza tudjanak térni a munkaerőpiacra. Fontos hangsúlyozni, nem az a lényeg, hogy egyre többen menjenek vissza dolgozni a gyereknevelés mellett, hanem az, hogy biztosított a választás szabadsága a szülőknek.

Borsos-Lajos Krisztina az öt hónapos Bercivel, aki lehet, hogy kétévesen bölcsis lesz Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyen élő, kétgyerekes Borsos-Lajos Krisztina például már a kislánya, Hanga kétéves korában visszament dolgozni, és ugyanezt tervezi a most öt hónapos Berci mellől is: ha nyitott, bátor és kiegyensúlyozott lesz a kisfiú kétévesen, újra munkába áll. Az Agora - LOGO Ifjúsági Szolgálatnál ifjúságsegítőként alkalmazott 36 éves Krisztina hisz a korai szocializációban, szerinte a gyerekek nem kezdhetik elég korán a közösségi élmények gyűjtését. Ráadásul, mivel szereti a munkáját, szívesen térne vissza részmunkaidőben, négy vagy hat órában - nem az anyagi szempontok vezérlik elsődlegesen.

Munkavégzés akár a gyermek féléves korától

A tavalyi legjelentősebb módosítás a korábbi évekhez képest az volt, hogy ha a baba elérte a fél-éves kort, elhelyezkedhetett a gyeden (gyermekgondozási díj) lévő szülője (az anya vagy az apa). A kedvezmény az idén változatlanul érvényes. A gyedet tovább is folyósítják, ha valaki - akár korlátlan időben - keresőtevékenységet folytat. Nem kell bejelenteni a folyósító felé, ha dolgozni szeretnénk, és lehet akár rész-, akár teljes munkaidős állásunk. Gyedre az apa is jogosult, érdemes utánaszámolni, hogyan jár jobban anyagilag a család. A munkavégzésre vonatkozó kedvezményt a gyes (gyermekgondozást segítő ellátás) mellett végzett munkára is kiterjesztették. Aki gyest kap (ez alanyi jogon jár), az már csak a gyermek féléves koráig nem folytathat keresőtevékenységet, utána viszont szabadon.

A gyedet és a gyest igénybe vevők száma Vas megyében 2016-ban, havi átlagban Grafika: Kelemen Attila

Lemondás a felmondási védelemről

Amivel viszont sokan nem számolnak: onnantól kezdve, hogy munkába állunk a korábban minket foglalkoztató cégnél, lemondunk bizonyos korlátokkal a felmondási védelemről (munkába állni csak úgy lehet, ha a fizetés nélküli szabadságunkat megszüntetjük). Adódhat olyan szituáció, hogy elbocsátanak bennünket. Mit tegyünk, ha eltökélt szándékunk a visszatérés? Először is érdeklődjünk: milyen a cég jelenlegi helyzete, hogy fogadják a visszatérési tervünket, vissza tudnak-e venni a korábbi munkakörünkbe, ha igen, milyen feltételekkel? Érdemes kiszámolni, hány nap szabadság illet meg bennünket a munkába lépés előtt, és azt is, hogy ha mégis elküldenek, mennyi végkielégítést kell, hogy kifizessen nekünk a munkáltató.

Adókedvezmény a munkáltatónak

Aki ellátást kap és a visszatérést tervezi a munka világába, az nem árt, ha tudja: a munkáltatók adókedvezményre jogosultak (a szociális hozzájárulási adó csökkenthető), amennyiben olyan munkavállalót foglalkoztatnak, aki családtámogatásban részesül. Érvényes ez akkor is, ha valaki a régi munkáltatójánál szeretne újra munkába állni, és akkor is, ha egy új pozíció betöltését fontolgatja egy másik vállalatnál.

Nincs más tennivalónk, ha jó tárgyalási pozícióból akarunk indulni: a fenti ellátások folyósításáról igazolást kell kérni a folyósító szervtől.

(Kormányablakban is előterjeszthető a kérelem továbbítás céljából.)

Kötelező részmunkaidős foglalkoztatás

Főszabály szerint részmunkaidős foglalkoztatás csak a felek megállapodása alapján jöhet létre. Ez alól egyetlen kivételt határoz meg a jogszabály: amikor a munkáltató a munkavállaló ajánlatára köteles a munkaszerződést négyórás részmunkaidőre módosítani. Erre a gyermek hároméves koráig - három vagy több gyermeket nevelő munkavállaló esetén a gyermek ötéves koráig - kerülhet sor.

Amennyiben nem négyórás részmunkaidőben szeretne dolgozni valaki, akkor a módosítás csak az általános szabályok szerint, a felek közös megegyezésével lehetséges.

A gyed extra 2014. januári bevezetése előtt az anyáknak választaniuk kellett a gyed és a munkával szerzett jövedelem között, a kettőt együtt nem kaphatták meg. 2016 januárjától már a gyermekük hat hónapos korától igénybe vehetik a gyed extrát, sőt minden két év alatti gyermek után külön-külön jár. Akinek tehát kettő két év alatti gyermeke van és visszatér dolgozni - akár csak részmunkaidőben -, az a fizetése mellett két gyedet kap. Tavaly összesen 403-an kértek igazolást azért, hogy munkáltatójuk a szociális hozzájárulási adó megfizetésével kapcsolatos kedvezményt igénybe tudja venni. Míg 2016. első negyedévében 237 fő után vett igénybe kedvezményt a foglalkoztatója, addig idén az első negyedévben ez a szám 301 volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!