Baba

2016.11.21. 17:39

Hordozni jó - Vasvár is a kötődő körút része volt

Vasvár - Országjáró kendő járt Vas megyében. Nem akármilyen kendő: babahordozáshoz való. Mindenhonnan azt üzenik a kismamák, hogy jó dolog a hordozás.

Bakos Ágnes

Kismamák adják egymásnak az országjáró hordozókendőt, így jutott a vasi Hegyhátra is és hozta a hordozás üzenetét. Tavasszal indult útnak a staféta, Diósdon. Már bejárta a Dunántúlt, most a keleti országrészbe viszik, aztán Budapesten fejezi majd be a körutat - mondta el Vass Krisztina vasvári kismama. Már Budapesten él, de fontos volt neki, hogy üzenetét szülővárosába is elhozza.

Gerencsér-Tóth Ildikó és Gerencsér Blanka, Vass Krisztina

- A kendő híre egyrészt a „hordozós” közösségben terjed, azok az anyukák, akik a gyermeküket, gyermekeiket magukra kötve hordozzák, a Facebookon is csoportokat alkotnak. Innen jött az ötlet is, itt terjedt először a hír - számolt be a kezdetekről.

- A feladat, hogy a helyi nevezetességekkel fotózkodjon az országvándor kendő, persze a hordozós anyukák és gyermekeik segítségével. Azt szeretnénk bemutatni, hogy a hordozás mindenhol jelen van az országban, illetve azt, hogy milyen szép is az országunk. Szerintem az is jó benne, hogy az utolsó kis faluban is találunk fotózni való szépséget, sokszor annyit, hogy szinte nem is lehet mindent megmutatni - hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!