Baba

2015.06.28. 17:44

Játszani is engedd! - A vakáció a sok pihenés, gondtalan feltöltődés, öröm ideje

Szombathely - A nyári vakáció első néhány hete a kitörő örömé, a felhőtlen, gondtalan, örömteli játéké. De sok helyütt előkerülnek a tankönyvek, füzetek is.

Vekerdy Tamás, a híres gyermekpszichológus szerint nyáron tilos a tanulás, hagyni kell a gyerekeket nyugodtan nyaralni, és nem szabad iskolai feladatokkal nyüstölni őket a vakáció alatt. Kevésbé ismert, hogy a jogszabályok tiltják a nyári házi feladatot.

Nyári szünetben tilos a tanulás. Az iskolás gyerekeknek is szükségük van a lazább hetekre. Fotó: archív

– Súlyos hiba, bűn, vétek, elemi tudatlanság a tanulás természetét illetően, ha egy tanító vagy tanár házi feladatot ad a gyerekeknek a szünidőre – állítja Vekerdy Tamás. A pszichológus szerint rossz, mechanikus gondolkodásra vall, ha azt hisszük, azzal teszünk jót a gyereknek, ha egész nyáron gyakoroltatjuk. Természetesen ez alól kivételt képeznek a sportolók és a művészek, mert ezeknél a területeknél szükség van a mindennapi gyakorlásra. Vekerdy azt javasolja, hogy laza, de jól tagolt nyarat szervezzünk a gyereknek nagyszülőkkel, rokoncsaládokkal, ismerősökkel, táborozással és egyéb lehetőségekkel.

Címkék#vakáció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!