BC Körmend

2015.03.20. 13:45

A Szegedet várják, újabb győzelem a célja a körmendieknek

Körmend - Vasárnap 18 órától a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét fogadja az Egis Körmend csapata a férfi kosárlabdázók élvonalbeli középszakasza 3. fordulójában.

Németh Zsolt

A piros-feketék pécsi győzelemmel nyitották a középházi sorozatot, a 2. fordulóban pedig szabadnaposok voltak. A szegediek egy fehérvári győzelemmel kezdtek, aztán az ország nyilvánossága előtt hazai pályán vesztettek a Péccsel szemben. A hírek szerint Branko Jereminov és Andrija Csirics sem teljesen egészséges Nikola Lazics keretében, de a körmendiek nem ezzel foglalkoznak.

Momcsilo Latinovicsnál is jelentkeztek influenzás tünetek. Bár nem edzett, vasárnap már a csapat rendelkezésére tud állni
Fotó: Szendi Péter

- Egész héten napi két edzéssel készültünk, a hét első felében már én is bekapcsolódtam a munkába - mondta az influenzás betegségéből gyógyulófélben lévő Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője. - Megnéztem a pécsi mérkőzés felvételét, ezt követően is gratuláltam a fiúknak és Hencsey Tamásnak, kiváló csapatmunkát végeztek. Kevés ellenfélnek sikerült mostanában győzni a Mecsekalján. Még tart nálam az antibiotikum-kúra, de szerdán már ott voltam a keret tagjaival Szombathelyen. Élőben néztük meg a Falco -Alba Fehérvár meccset. A Szeged ellen vasárnap ugyanazokat a védekezési technikákat kell végrehajtanunk, amivel a közelmúltban sikeresek voltunk ellenük tért át a vasárnapi találkozóra a vezetőedző. Akkor jó volt a pick and roll védekezésünk és jól fogtuk a Balaban Jereminov párost. Igaz, a kinti dobóik, Csirics és Kiss néha üresen maradtak, és kiosztásokból éltek is a lehetőséggel, de mindent nem lehet levédekezni. Végül magabiztosan nyertünk, ez a legfontosabb. Bár csütörtökön kikaptak otthon a szegediek, korábban figyelemreméltó teljesítményt nyújtottak. Mi a megszokott ritmusban készülünk. Igaz, Farkas Attila csak a jövő héten térhet vissza a pályára, addig bokasérülése miatt rehabilitációs és kondicionáló munkát végez. Csak pénteken csatlakozott a kerethez Momcsilo Latinovics, akin szintén influenzaszerű tünetek jelentkeztek a hét elején. Az orvosi stáb azonnal megtett mindent, sikerült idejében fellépni a betegség ellen. Így Latinovicsra számíthatok ugyan, de gyakorlatilag edzés nélkül ül majd le a padra. A célunk egyértelműen a győzelem, aminek elérésében ezúttal is számítunk szurkolóink támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!