BC Körmend

2015.11.16. 16:30

A péntekinél jobban játszana a Körmend - kedden 18.30-tól a belga Mons Hainaut a vendég

Körmend – Második hazai mérkőzésére készül az Egis Körmend a FIBA Európa Kupa sorozatában. Ezúttal a belga Mons Hainaut gárdáját fogadja kedden 18.30-tól.

Németh Zsolt

 

A Körmend játéka nagyban függ Kendrick Perry teljesítményétől, de csak jó csapatjátékkal lehet esélyük a győzelemre Fotó: Unger Tamás

A nemzetközi találkozó előtt nem lehetett kihagyni a kérdést: mi történt a csapattal Zalaegerszegen, a negyedik negyedben?

– Mínusz 14 pontról fordítottunk és már hattal is vezettünk – mondta Teo Csizmics, a csapat vezetőedzője. – A fiúk ezúttal is mindent beleadtak és nagyot küzdöttek, de sajnos ezt követően buta hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél kihasznált. Benne volt az is, hogy alig 40 órával korábban értünk haza Lyonból, de leginkább a mi hibáinkon múlt a mérkőzés. Kevés 20-25 percnyi jó játék, ennél több kell a győzelemhez. A Mons elleni találkozó ismét komoly kihívás lesz, hiszen náluk az eddigi legnagyobb vereségünket szenvedtük el (103-70). A belga csapat nincs olyan erős, mint a Lyon, és a költségvetésük sem olyan nagy, ugyanakkor remek, jó képességű játékosokból áll, jól dobnak, magasak. Odakint meggyűlt velük a bajunk, de remélem, most sokkal jobban fogunk védekezni ellenük, mint odakint, vagy mint Zalaegerszegen. De a legfontosabb, hogy az ilyen csapatok ellen nem elég egy-két jó egyéni teljesítmény, csapatként kell jónak lennünk, csak úgy győzhetünk. Ezúttal már nem kell utaznunk, a fiúk szombaton pihenőnapot kaptak, aztán vasárnap már egy nagyon kemény edzésen vettek részt, és azóta erre a találkozóra készülünk. Biztos vagyok abban, hogy sokkal jobbak leszünk, mint a múlt pénteken!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!