BC Körmend

2015.03.31. 13:24

A PVSK a vendég, győzelemmel folytatná a Körmend

Körmend - A férfi kosárlabda bajnoki élvonal középházában, a középszakasz hatodik fordulójában, a Pécs együttesét fogadja az Egis Körmend gárdája szerdán, 18 órától.

Unger Tamás

A középszakasz első körében 3-1-es mutatójával a középház legeredményesebb csapatának bizonyult a Körmend, de az őszi gyenge szereplés miatt pillanatnyilag még így sincs a táblázat rájátszást érő helyén. Már csak ezért is fontos volna egy újabb hazai siker.

Az Alba ellen Ryan Richards nélkül kellett felvennie a versenyt a körmendieknek. A Pécs ellen újra játszhat a brit center
Fotó: Unger Tamás

- Két nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk a múlt héten - kezdte gondolatait Déri Csaba, a piros-feketék mestere. - Szombathelyen is megvolt az esélyünk a győzelemre, sajnálom, hogy ott ez nem sikerült. Szombaton aztán egy nagyon jó erőkből álló és nagyon szervezetten játszó Alba Fehérvárt sikerült legyőznünk. Mindkétszer ki kell emelnünk a közönségünk fantasztikus hozzáállását, nagyon sokat segítettek nekünk. A sérülések tekintetében különösen nagy bravúrnak tekinthetjük a szombati sikerünket. Több játékosunk nagyon komoly teljesítménnyel lépett előre, az első vonalba. Hétfőn este Momcsilo Latinovics kivételével mindenki edzett - tért rá a felkészülésre a tréner. 

- Farkas Attila és Ryan Richards is együtt dolgozott a társakkal. Utóbbi esetében úgy tűnik, hogy szerencsére nagyobb volt az ijedtségünk a sérülésével kapcsolatban, mint ami a valóság, mindkettőjükre számíthatok szerdán. Latinovicsra viszont még nem. A Pécs ellen bravúros idegenbeli győzelmet arattunk a középszakasz nyitányán, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert Csirke Ferenc együttese idegenben is erős. Kellemetlen stílusban, szívósan játszanak, tapadnak az ellenfélre. Erős a palánk alatti védekezésük, de nekünk itthon a saját játékunkat játszva dominálnunk kell. Kiváló közönségünk előtt bizonyítanunk kell, hogy valóban jó formában vagyunk, ahogy azt az elmúlt hetek is mutatták. Egyértelműen győznünk kell!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!