BC Körmend

2015.04.07. 11:04

A rájátszásért küzd Szegeden a Körmend

Körmend - A férfi kosárlabdázók élvonalának középházi mezőnyében szerdán az Egis Körmend a Naturtex-SZTE Szedeák vendége lesz. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A Pécstől elszenvedett hazai vereség után a 7. forduló további eredményei sem kedveztek a piros-feketéknek, hiszen mindkét közvetlen riválisuk nyerni tudott. Visszapillantással kezdte beharangozóját a Körmend vezetőedzője, Déri Csaba is.

Alig több mint két hete találkozott egymással a két csapat. Akkor 113-86-ra a Körmend nyert. William Walker (labdával), balról Ryan Richards és szegedi részről Davorin Kuntics
Fotó: Szendi Péter

- Az Alba otthon legyőzte a Falcót, míg a Szeged Pécsett tudott nyerni, ráadásul Nikola Lazics csapata korábban legyőzte a papíron erősebb Falcót is. Nem könnyű a helyzetünk, de nem adjuk fel. Támadásban nálunk Ryan Richards a legfontosabb fegyver, aki a szombathelyi meccs végjátékában kiesett. Egy mérkőzést parádésan meg tudtunk oldani nélküle, az Alba ellen. Három negyed után még a Pécs ellen is vezettünk, de a végjátékot elvesztettük 13-28-ra, itt egyértelműen kijött a fáradtság, ami rossz döntéseket, illetve rossz távoli dobásokat eredményezett. És ne felejtsük el, hogy két hétig Farkas Attila sem állt rendelkezésre, majd sérülten is vállalta a játékot, mint ahogy Momcsilo Latinovics is, akit a Pécs ellen megpróbáltunk, de láttuk, hogy edzés nélkül nem sokat várhatunk tőle. A húsvéti ünnepekben a fiúk regenerálása, frissítése volt a legfontosabb tért rá a felkészülésre a tréner. Edzésben maradtunk, a mögöttünk álló egy hét első felében ez volt a lényeg. Hétfő óta aztán már kifejezetten a Szeged ellen készülünk. Még mindig vannak olyan játékosaink, akik csak könnyített edzésmunkát tudnak végezni, és szerdán is a bemelegítés dönti majd el, hogy milyen összeállításban tudunk játszani. Richards azt mondta, hogy most nincsenek fájdalmai a korábbi becsípődése után, játszani szeretne. Itthon kétszer is nyerni tudtunk a Szeged ellen, ezt szeretnénk megismételni idegenben is. Átnéztük a játékukat, felkészülünk belőlük. Nehéz helyzetben vagyunk, csak akkor érhetjük el a céljainkat, ha mindhárom hátralévő meccsünket megnyerjük, ki kell hoznunk magunkból a maximumot.

LeVar Seals távozik

Szakmai döntés alapján LeVar Cortez Seals közös megegyezéssel távozik az Egis Körmend csapatától – áll a klub kedden este kiadott közleményében. A játékost a klub kifejezetten a vezetőedző kérésére igazolta le, de a hosszú ideje Romániában légióskodó és ott jó teljesítő kosaras Körmenden nem tudta igazolni, hogy kiemelkedő segítője lehetne a csapatnak. Távozása előtt elmondta, hogy maga is tisztában volt ezzel, nagyon sajnálta, hogy nem sikerült olyan teljesítményt nyújtania, amilyet joggal vártak el tőle, és amilyet ő is szeretett volna mutatni. LeVar Cortez Seals szerdán már nem lesz ott a Szegeden pályára lépő keretben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!