BC Körmend

2015.01.10. 19:25

A TLI-Alba Fehérváré a Körmend újabb trófeája

Gyorsan ellépett, aztán nagy hátrányba került az Egis Körmend, a második félidőben aztán fogcsikorgatva hozta vissza a győzelem lehetőségét a csapat a remekül dobó fehérváriak ellen. A sok személyi hiba megfogta kicsit a vendégeket, a hazaiak pedig Burgess utolsó pillanatban szerzett kosarával visszavágtak az őszi vereségért.

Németh Zsolt

Egis Körmend – TLI-Alba Fehérvár 90–88 (20–17, 14–28, 27–20, 29–23)

Körmend, 1800
néző V: Cziffra, Török, Fodor

KÖRMEND: Walker 8, BURGESS 9, Ferencz 9/3, Török 7, RICHARDS 41/12

Csere: POPADICS 8/6, Tóth, LATINOVICS 8/6

Vezetőedző: Déri Csaba

ALBA: Simon 5/3, JUHOS 12, Tóth 10/6, Kromah 8/3, Csorvási 7

Csere: SUPOLA 15/6, WOOD 10/6, KALVE 21/6

Vezetőedző: Székely Norbert

Az eredmény alakulása. 4. p.: 14-4. 7. p.: 18-12. 14. p.: 20-28. 18. p.: 29-33. 21. p.: 34-50. 25. p.: 47-50. 31. p.: 66-66. 37. p.: 77-75.

Kipontozódott: Juhos, 35. p.

Nagy lendülettel és pontos dobásokkal kezdett a Körmend. Ferencz és Richards hármasára Juhos duplával válaszolt, de Richards újra távolról talált be, 11 pontnál tartott már és tíz volt közte, Székely Norbert kért időt. Aztán a vendégek vezetőedzője cserékkel frissítette csapatát, amely zárkózni kezdett, hiszen Wood és Supola is triplát dobott.

A kisszünetig három pontra szűkült a különbség. Aztán megfordult a világ. Az Alba sorra dobta a triplákat, a Körmend bent ragadt. 0-11-es rohanást igyekezett megtörni Déri Csaba, amikor maga köré hívta játékosait. Ezt követően hiába lépkedett négy pontos különbségig a támadásban szinte csak Richardsra építő Körmend, néhány elkapkodott támadást könnyű kosarakkal és újabb triplákkal büntetett az Alba, 11 pontos előnyt kiharcolva a nagyszünetre. Ez gyorsan 16-ra nőtt, aztán beindult Ferencz és Richards, 43-50-nél jött a vendég időkérés. Hiába, mert 47-50-ig meg sem állt a Körmend. Aztán újra tíz lett közte, mert könnyedén jutottak el a hazai gyűrűig a fehérmezesek.



A 30. percig szívós munkával négyig zárkózott a Körmend, izgalmas utolsó tíz perc ígérkezett. Pláne, amikor kilenc perccel a vége előtt Ferencz büntetőivel egyenlő volt az állás. Ellépett az Alba, jött a fordítás. Másfél perc volt hátra, amikor Latinovics és Popadics hármasai után már öttel ment a Körmend, de öt másodperccel a vége előtt kiegyenlített az Alba. Már szinte mindenki a hosszabbítást várta, de Burgess az utolsó másodpercben emberről dobott egy távoli kettest. Égszakadás, földindulás, kosárünnep Körmenden

Mestermérleg:

Déri Csaba: – Ez egy olyan mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat győzelmet érdemelt, gratulálok az ellenfélnek is! Rengeteg taktikai váltás volt a 40 perc alatt, mindkét oldalon. Az Alba több védekezési formánkat is kijátszotta, folyamatosan változtatnunk kellett. Mi olyan helyzetben vagyunk, ahol minden bravúrra szükség van a felkapaszkodáshoz, a mai egy ilyen volt. Köszönjük a szurkolást!

Székely Norbert: – Sok mérkőzést éltem meg az elmúlt időszakomban, ez is egy kuriózum volt. Azért, mert egy nagy mérkőzést tudtunk játszani Körmenden, és mert elképesztő végjátékban dőlt el. Nagyon kulturáltan, szépen játszott a hazai csapat, megérdemelte a győzelmet. Mióta itt vagyok az Albánál, most játszottunk a legjobban, remélem, hogy a tendenciánk meg fog fordulni, és nyerni is tudunk, már a következő mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!