BC Körmend

2014.11.17. 18:40

Az észtek jönnek a körmendiekhez

Körmend - A szombati Pécs elleni hazai fiaskó után kedden 18 órától az EuroChallenge Kupában folytatja az Egis Körmend kosárlabdacsapata. Vendége az észt Tartu Rock gárdája lesz.

Horváth Erika

Több mint érdekes az Egis Körmend kosárlabdacsapatának eddigi szereplése. Míg az NB I-es bajnokságban csupán egy győzelmet számlál hat vereség mellett és ezzel a 12. helyen áll a 13 csapatos alapszakaszban, addig a harmadik számú európai kupasorozatban, az EuroChallengben mindkét mérkőzését megnyerve vezeti a B csoportot.

A csapat ügyvezetőjét, Zsebe Ferencet kérdeztük az erősen felemás képről.

Ryan Richards (1) 25 pontot szerzett a Pécs ellen. Az észteknek Petrukonis személyében szintén lesz egy 212 centis centerük
(Fotó: Szendi Péter)

- A bajnoki szereplésre jelzőt sem találok. A szombati, Pécs elleni hidegzuhanyt pedig még senki sem tudta feldolgozni. A mérkőzés során többször is nagyobb különbséggel vezettünk, öt perccel a vége előtt is tíz ponttal és nem tudtuk megtartani az előnyt. Míg nálunk gyengébb magyar csapatoktól ki tudunk kapni, addig a sokkal erősebb külföldieket pedig legyőztük. Ennek az okát a szakvezetésnek kell feltárnia. Már tíz nappal a Falco meccs előtt az új csarnokban készülhettek a fiúk, de ez még mindig nem jelent számukra hazai pályát, olyan rossz százalékkal értékesítik a külső dobásokat. Ki kell mondanunk, hogy néhányan messze a várt teljesítmény alatt maradnak. Még bízunk abban, hogy az első hazai bajnoki győzelem lendületet ad a csapatnak. De már csak rövid ideig tart a türelem. Ez a csapat sokkal többre képes; nem az utolsó háromban, hanem az első hat között lenne a helye. Küzdeni kell és bízni - önmagukban. Csak úgy lehet majd szombaton nekifeszülni a Kaposvárnak. Addig is az észtek ellen szeretnénk jól folytatni a nemzetközi szereplésünket.

Az EuroChallenge B csoportjában a körmendiek a bolgár Szamokov elleni 80-75-ös idegenbeli győzelemmel kezdtek, a múlt hét keddjén pedig immár hazai pályán a román Targu Jiu gárdáját is sikerült egy ponttal, 77-76-ra felülmúlni. A keddi vendég, az észt élcsapat, a Tartu Rock lesz. A tavalyi EuroChallengben a negyeddöntőig jutottak a tartuiak, az elődöntőtől a Szolnok ütötte el őket. Idei csapatukban két litván játékos jelenti a légiós különítményt. Az észt csapat eddigi mérlege egy győzelem egy hete a hazai pályán 71-59-re győzte le a Szamokovot , illetve egy vereség idegenben 74-56-ra kikapott a román csapattól.

Az Egis Körmend -Tartu Rock találkozó 18 órakor kezdődik, a mérkőzésre féláron lehet jegyet venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!