BC Körmend

2014.09.06. 18:34

Körmendi vereség két hosszabbítás után

Bár az erős ellenféllel elbírt volna a jól játszó Körmend, a játékvezetők épp annyival voltak elnézőbbek a hazaiakkal, amennyi a rendkívül kiélezett mérkőzés megnyeréséhez szükséges volt.

Németh Zsolt

Németújvár (Güssing), 700 néző

A Güssing legjobb dobói: Heard 15, Taylor és T. Klepeisz 14

KÖRMEND: Govens 21/9, Ferencz 17/6, Latinovic 12/6, Tóth 13/6, Bell-Holter 2

Csere: Sonyák 6/3, Török 15/6, Popadic 6, Kolaric 1, Doktor -

Vezetőedző: Aaron Mitchell

Az eredmény alakulása. 6. p.: 9-7. 8. p.: 17-9. 15. p.: 27-26. 18. p.: 31-32. 23. p.: 40-48. 28. p.: 49-50. 35. p.: 60-59. 39. p.: 67-66.

Kipontozódott: Bell-Holter 45. p., Latinovic 45. p., Török 47. p.,

Az osztrák bajnoki címvédő és szintén EuroChallenge résztvevő hivatalos szezonnyitóján jelentette a találkozó, amelyen a vendégeknél játékra jelentkezett a három válogatott, Ferencz Csaba, Tóth Norbert, és a fiatal Doktor Péter. Darrin Govens szintén vállalta a játékot, annak ellenére, hogy az egy héttel ezelőtti sérülése még nem múlt el nyomtalanul.

Egálra hozott első negyed után állt be Doktor, aki azonnal kétszer is labdát lopott és gólpasszt adott. Ferencz tripláival és Török büntetőjével el is lépett a Körmend. A hazaiak csak a Govens ellen túlzott szigorral megítélt sportszerűtlen hibát kihasználva tudtak egy pontra zárkózni.

Három triplával indította a második félidőt a vendégcsapat, sokáig vezetett is, ám Govens nélkül szemmel láthatóan nehezebben alakultak a támadások. A 3. negyed végén át is vette a vezetést a hazai csapat. Aztán Tóth Norbert egy perc alatt három kosárral egy pontig zárkóztatta övéit. Török kettesével újra vendégelőny állt a táblán. Két másodperccel a vége előtt egyenlített a Güssing, jöhetett a ráadás. Ennek vége felé már négy ponttal is vezetett a némi hátszéllel játszó hazai csapat, de a Körmend nem adta fel. Török hármasa majd Govens büntetői hozták az újabb ráadást. Erre két játékosát már elvesztette a vendégcsapat, majd Török is kiszállt, akinek jó, két faultja volt, mégis ötöt kapott. Ebben az öt percben szűken már behúzta a meccset a Güssing.

Aaron Mitchell: – Tettünk előre egy újabb lépést. A héten nagyon sok erőnléti munkát végeztünk, látszott, hogy a második félidőben elfogytak a lábak. De lesz ez még jobb is, láthattunk erre utaló jeleket. Úgy érzem, jó úton járunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!