BC Körmend

2015.10.24. 18:31

Továbbra is veretlen a Körmend

Elképesztő küzdéssel és Wesley Channels kiemelkedő egyéni dobóteljesítményével a sírból hozta vissza és mentette hosszabbításra a meccset az Egis Körmend. A soproniak kiemelkedően céloztak a triplavonalon kívülről és már 18 ponttal is vezettek, ám az éledő Körmend a hosszabbításban, Tóth Norbert pontjaival megnyerte a rangadót.

Németh Zsolt

Körmend, 2000 néző V: Földházi, Török, Minár

KÖRMEND: Perry 10/6,CHANNELS 40/18, Ferencz -, DICKERSON 16/6, TÓTH N. 14

Csere: Duinker 10, Katura 10/6, LAKOSA 8

Vezetőedző: Teo Csizmics

SOPRON: LAROCHE 21/9, RANCSICS 29/21, Radulovics 3, Tiggs 11/6, Bavcsics 2

Csere: TÓTH G. 21/15, Takács 3/3, Dénes 12/6

Vezetőedző: Sabáli Balázs

Az eredmény alakulása. 5. p.: 10-9. 9. p.: 18-17. 16. p.: 29-41. 19. p.: 35-50. 25. p.: 48-65. 29. p.: 62-69. 33. p.: 72-69. 39. p.: 83-88. 42. p.: 95-91. 45. p.: 102-101.

Kipontozódott: Perry 28. p., Tóth N. 45. p. ill. Laroche 39. p., Bavcsics 43. p., Tiggs 45. p.

Triplaváltásokkal indult a meccs, öt percig csak hármasból született pont. Dickerson az 5. percben dobta az első duplát, 6-9 után. Laroche pedig a 6. perc legvégén szerezte a Sopron első kettesét. Ezzel együtt jobban álltak a vendégek, mert elképesztően szórták a távoli kosarakat. Rancsics egymás után hármat, majd a sérülése után visszatérő Tóth Gergely is kettőt süllyesztett el. Héttel volt előrébb a Sopron tíz perc után, majd Takács újabb triplájával tíz lett belőle. A Körmend kettesekkel közelített, 27-31-nél Sabáli Balázs kért időt. Hiába cserélt többet Teo Csizmics, a Sopron hatékonyabban játszott. Tóth Gergely harmadik, csapata 10. (!) triplája után alig egy percen belül a második körmendi időt is ki kellett kérni. A különbség ezt követően sem csökkent jelentősen, mert Perry ugyan dobott egy hármast, de összességében a hazai dobóteljesítmény elmaradt a vendégekétől. Alig több, mint egy perccel a félidő vége előtt Tóth Gergely már a negyedik hármasát értékesítette, 15 pont volt közte. Labdaszerzésből igyekezett zárkózni a Körmend, de 10 másodperc elég volt egy Dénes távolihoz, amit bár utólag kettessé minősítettek, még így is 20 kísérletből 12 volt a vendég triplamutató, ami imponáló, különösen idegenben. Ráadásul a lepattanókban is kétszer annyi volt a Sopron oldalán, mint a hazain. (8-16).

108-102-es hazai győzelmével megőrizte veretlenségét a Körmend gárdája
Fotó: Szendi Péter

A szünet után szigorított védekezésén a Körmend, fel is zárkózott tízig, ám az egyre paprikásabb hangulatban még az óra sem volt a hazaiakkal. Egy ideg nem indult el a támadóidőt mérő óra, amit Sabáli Balázs jelzett is a zsűrinek, de ment az óra, vele a körmendi támadás. Az órán még volt 7 másodperc, amikor Duinker kosara előtt megszólalt a duda. Hosszas tanakodás után a Körmend jöhetett hét másodperc erejéig, de kosár nem született, viszont Rancsics hármast szerzett az ellenakcióból. Így lett46-61., 48-58 helyett. Rancsics ziccerével már nagy volt a vendégelőny, de mínusz 17-nél sem adta fel a Körmend. Hiába volt a vendég időkérés, Dickerson kosarával már „csak” tíz volt közte, Channels hármasa után pedig kilenc. Aztán Perry és Tóth Gergely kapott együttes faultot, amivel a körmendi irányító a 28. percben kipontozódott. Talán éppen ez pörgette fel még inkább a hazaiakat. Channels vette hátára a csapatát és az utolsó negyed előtt már csak néggyel ment a Sopron. Elképesztő küzdelem zajlott a pályán. Újra Channels kettes, majd Katura hármas, és már a Körmend vezetett, sőt Duinker kettesével ezt meg is toldották. De volt visszaút a Sopronnak. Hol egyik, hol a másik csapat vezetett, miközben az egy szem soproni irányító, Laroche kipontozódott, Ruják pedig sérülés miatt nem léphetett pályára. Rancsics triplája és Bavcsics első pontjai után mégis öttel a Sopron vezetett, alig több mint egy perc volt hátra. Channels hármasával egyenlített a Körmend, jöhetett a hosszabbítás. És Tóth Norbert jutalomjátéka. Az ő triplájával lépett el a Körmend, és a játékos még háromszor gyűrte be a labdát a palánk alól, a védők gyűrűjéből. Az utolsó percben Tiggs triplájával egyre zárkózott a Sopron, de Lakosa Zsolt biztos kézzel értékesítette büntetőit. Ezzel megnyerte az elképesztő csatát és őrzi veretlenségét a Körmend.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Először is azt szeretném mondani, hogy győzni persze mindig jó, nagy sikert arattunk, és a nézőknek biztosan hatalmas élmény volt ez a meccs, de leginkább a Sopron edzőjének szeretnék gratulálni, aki nagyon-nagyon jól végezte a dolgát! Nagyon felkészültek erre a találkozóra, alaposan kielemezték a játékunkat, és ez az ő feladata. Tisztelem a munkáját és a Sopron biztosan magasan jegyzett csapat lesz ebben a szezonban. A másik, hogy gratuláljak a saját csapatomnak a hozzáállásért, a küzdésért, amit mutattak. Köszönjük a szurkolóknak, akik a csapat egyik játékosaként voltak részesei a sikernek. Rengeteget segítettek, köszönjük!

Sabáli Balázs: – Gratulálok a hazai csapatnak, ismét bizonyította, hogy egy remek együttest sikerült összerakni Körmenden. Nagyon extrán játszottunk az első félidőben, extrán dobtuk a hármasokat. Sajnos az lett a vesztünk, hogy Laroche kipontozódott, és Ruják nem tudott segíteni, illetve az, hogy a 40. percben két fontos büntető kimaradt, abból lett esély a körmendi kontrára. A hosszabbításban pedig Tóth Norbert vezérletével a Körmend megnyerte a mérkőzést. Sajnálom a vereséget, de ez a meccs a kosárlabda hírverésének biztosan jót tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!