BC Körmend

2014.12.09. 20:35

Egy pont döntött - Kikapott Romániában a Körmend

Zsilvásárhely, Körmend – Az EuroChallenge nemzetközi kupasorozat első körének 5. fordulójában az Egis Körmend kosárcsapata nagy csatában, egyetlen ponttal maradt alul a román Energia Targu Jiu vendégeként.

Németh Zsolt

Tízfős kerettel vágott neki még vasárnap az útnak a Körmend, de már akkor is lehetett tudni, hogy három játékos szereplése is kérdéses lesz komoly sérülés miatt. Hétfőn Momcsilo Latinovics külön edzett, ő csak óvatos futó gyakorlatokat végzett, Marko Popadics és Walter Lemon beállt a tréningre. A mérkőzés délelőttjén mindenki részt vett a gyakorláson, és mindenki játékra jelentkezett a mérkőzésre.

Az új irányító, Burgess jól debütált, jól mozgatta társait, és bár a 8. percre tíz ponttal ellépett a vendéglátó, a kisszünetre Richards dudaszóra esett bravúros triplája egyre szűkítette a differenciát. Aztán egyre jobban összeállt a körmendi védekezés. Jól állt be Lemon, Török és Sonyák is, a hazaiak sorra hibázták el támadásaikat, ráadásul egy technikait majd egy sportszerűtlen hibát is vétettek. Hat perc alatt kettő pontot szerzett az Energia, a Körmend viszont rákapcsolt, és a 17. percben már tízzel vezetett. (22-32).

A szünetre hat pontos sikerült ebből megőrizni.

Ryan Richards termelte a pontokat, szedte a lepattanókat. Fotó: Szendi Péter

Keményebben kezdett az Energia a második félidőben és kettő pontra fel is zárkózott, ám a Körmend visszaverte a támadást, igaz, közben Ferencz a negyedik hibája után a padra kényszerült. Három pont még megvolt az előnyből az utolsó játékrész előtt, de a 37. percben már ugyanennyivel az hazaiak voltak előrébb. A Körmend nem adta fel, többször is fordított. Lemon kosarával tíz másodperccel a lefújás előtt vezettek Ferenczék, időkérés után már csak 9 másodperc volt hátra. Watson betörését sikerült kivédekezni, de a lepattanót Karpelesz a dudaszóval egy időben tette fel. A labda egy pattanás után a gyűrűbe hullott. Öt hasonló végjáték elvesztése után így nyert az Energia – és visszavágott az egy pontos körmendi vereségért.

A körmendiek a sok sérülés ellenére remekül helyt álltak, és csak pár tized másodpercre voltak a biztos továbbjutástól, hiszen a Tartu nyert Bulgáriában.

Energia TG-Jiu–Egis Körmend 73–72 (19–18, 15–22, 18–15, 21–17)

Zsilvásárhely (Románia), EuroChallenge kosárlabda-mérkőzés 600 néző, vezette: Denkovski (macedón), Yilmaz (török), Kounelles (ciprusi).

Energia: WATSON 15/3, KARPELESZ 12/3, Troupe 8/6, Turner 4, Kremer 10/6. Csere: MILOSEVICS 16, Aktas-, Vlaicu -, Sullivan 8/3. Edző: Antonisz Konsztantinidesz.

Körmend: BURGESS 11/3, Popadics 8/6, Ferencz -, Tóth 8/6, RICHARDS 25/6. Csere: LEMON 13, Török 7/3, Sonyák -. Edző: Ante Perica.

Az eredmény alakulása, 6. perc: 9-9. 8. perc: 19-19. 12. perc: 21-28. 19. perc: 27-37. 23. perc: 40-42. 25. perc: 42-49. 34. perc: 59-61. 37. perc: 67-64.

 

A másik mérkőzésen: PBC  Lukoil Akademik Szófia (bolgár)–Tartu University Rock (észt) 73-75.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!