BC Körmend

2014.12.08. 15:49

EuroChallenge: Romániában a Körmend

Zsilvásárhely, Körmend - Az EuroChallenge kupasorozat első körének ötödik fordulójában a román Energia TG-Jiu vendége lesz az Egis Körmend kedden. A találkozó kinti idő szerint 19 órakor kezdődik. Itthon 18 óra lesz akkor, amikor feldobják a labdát.

Németh Zsolt

Már vasárnap délután útra kelt a Körmend, az éjszakát Kecskeméten töltötte a különítmény, hogy onnan reggel fél kilences indulással vegye célba a még több mint 500 kilométerre lévő Targu Jiu (Zsilvásárhely) városát. Tíz játékos jelenti most a keretet, Sömenek Martin nem tudott elutazni, rá a hírek szerint térdműtét vár, porcproblémák miatt. De Doktor Péter és Molnár Levente sem tarthatott a társakkal. Az első két fordulóban aratott siker után jó eséllyel várta a folytatást a csapat a nemzetközi kupában, aztán hazai pályán két vereség következett a Tartu majd a Lukoil ellen. (Az Energia ellen nagy izgalmak közepette, egyetlen ponttal győztek Ferenczék.) Így most már csak idegenbeli győzelmek árán harcolhatja ki a továbbjutást a Körmend.

Walter Lemon játéka erősen kérdéses a keddi mérkőzésen. Fotó: Szendi Péter

– Tudjuk, hogy már csak ez az esély maradt, mindent meg fogunk tenni, ami tőlünk telik, meglátjuk, ez mire lesz elég. De ha most tudnánk nyerni, az sem jelentene még biztos továbbjutást. – mondta út közben Ante Perica, a csapat vezetőedzője. – Nem állunk túl jól, mert nagyon sok problémánk van. A napokban edzeni is alig tudtunk öt az öt ellen, sok a sérültünk. Azt még egy nappal a találkozó előtt sem tudom, hogy Walter Lemon képes lesz-e játszani. Ő a legutóbbi mérkőzésen sérült meg a térdén. Ráadásul ezekben a napokban kellett beillesztenünk a csapatba Charles Burgess-t, aki most fog először pályára lépni új társaival. Nehéz megjósolni, milyen lesz ez a mérkőzés, nagyon sok a bizonytalansági tényező. És nem csak nálunk, hiszen az Energia – amely nagyon erős kezdő ötössel bír, és a cseréik között is vannak remek játékosok – szintén gondokkal küzd a hírek szerint Louis Darby, akit Frankie Sullivan helyére igazoltak, valószínűleg nem fog játszani. De ők szerepelnek hazai pályán, ez az előny náluk van. Ugyanakkor nekünk minden félelem és teher nélkül kell felmennünk a pályára és a tudásunk legjavát kell adni, akkor bármi megtörténhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!