BC Körmend

2015.07.10. 17:56

Horvát játékos érkezését jelezte a Körmend

Körmend - Bejelentette a 2015/2016-os szezon játékoskeretének második idegenlégiósának leigazolását az Egis Körmend.

Németh Zsolt

A bosnyák Nermin Hujdurovics után újabb idegenlégiós szerződtetését jelentette be az Egis Körmend. Mint Zsebe Ferenc ügyvezető elmondta, a horvát Luka Katura augusztus 15-én kezdi meg felkészülését a Rába-parti kosárcsapattal. A szakmai stábnak két hete lesz eldönteni, hogy érdemes-e őt a következő szezonban foglalkoztatni.

A 194 cm magas, 26 éves játékos, a Cibona Zagreb utánpótláscsapataiban nevelkedett, majd a Rudes Zagreb, KK Zabok és KK Velika Gorica csapataiban játszott. 2011 nyarán szerződött a Jolly JB Sibenik csapatához, ahol négy szezont húzott le, ő volt a csapatkapitány.

A bedobó poszton játszó Luka Katura az utolsó két idényben csapata egyik húzóemberévé nőtte ki magát, erről tanúskodnak a statisztikái is. A horvát bajnokság harmadik legponterősebb játékosa volt 16,0 pontos átlagával, amit jó dobószázalékkal ért el – a kétpontosokat 60,5, a hármasokat 38,9, a büntetőket 80,6 százalékkal értékesítette. Ponterőssége mellett meccsenkénti 5,6 lepattanóval és 2,6 gólpasszal segítette csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!