BC Körmend

2015.03.28. 19:43

Hősies küzdelemben verte újra az Albát a Körmend

Körmend - Tartalékosan, az Albának korábban 41 pontot dobó Richards és a jó kezű Latinovics nélkül, fantasztikus mérkőzésen szerzett létfontosságú győzelmet az Egis Körmend.

Németh Zsolt

Ferenczék hatalmas küzdelemben még azt is elbírták, hogy felépült és játékra jelentkezett a Fehérvár centere, Gilchrist, akivel kiegészülve a vendégcsapat hatalmas fölényben játszott a palánk alatt. Ferenczék a korábbi körmendi hősök hozzáállását idézve, szinte önkívületben játszva verték ellenfelüket.

Egis Körmend – TLI-Alba Fehérvár 96–84 (35–19, 9–22, 25–24, 27–19)

Körmend, 1900 néző V: Györffy, Boros, Vida

KÖRMEND: WALKER 15/6, Seals-, FERENCZ 19/9, TÓTH N. 26/12, TÖRÖK 8

Csere: POPADICS 21/9, FARKAS 7/3

Vezetőedző: Déri Csaba

ALBA Tóth P. 2, Supola 9/3, KROMAH 25/15, Kalve 7/3, CSORVÁSI 26

Csere: Simon 4, Kovács-, Juhos 3, Gilchrist 8

Vezetőedző: Góbi Henrik

Az eredmény alakulása. 2. p.: 0-7. 9. p.: 32-17. 13. p.: 35-26. 18. p.: 42-35. 26 p.: 58-56. 29. p.: 68-58. 33. p.: 71-71. 38. p.: 87-78.

Kipontozódott: Török 33. p., Supola 40. p., Kalve 40. p.

 

„Két és fél" ember hátránnyal várta a mérkőzést a Körmend, hiszen Ryan Richards sérülés miatt civilben ült a padon, Momcsilo Latinovics levetkőzött ugyan, de nem tudta vállalni a játékot sérült ujja miatt. A bokasérüléséből felépülőben lévő Farkas Attila bemelegített ugyan, de koránt sem volt még kitűnő állapotban. Azt mondta a mérkőzés előtt Déri Csaba, hogy csak akkor számít rá, ha nagyon szorít a cipő.

Aztán amikor két perc alatt hét nullával kezdett az Alba, kevesen gondolták, hogy a negyed végéig 35 pontot dob és tizenhattal vezet majd a Körmend. Pedig ez történt. Az alacsony, de mozgékony szerkezettel operáló hazaiak rendre személyi hibákra kényszerítették a sűrű cserékkel próbálkozó vendégeket. Ferencz és Tóth mellett Walker is jól célzott, állva hagyta ellenfelét az MTE. A kisszünet után megint 7-0-s rohammal nyitott az Alba, fontos pillanatban érkezett Török kosara. Majd Popadics hármasa is, amivel újra tíz pont fölé ment a különbség. Aztán a játékvezetők kerültek az érdeklődés középpontjába, akik ekkor úgy tűnt, rendre a hazaiak ellen ítéltek kétes helyzetekben. De nem csak ezért fogyott a hazai előny. Az első negyed parádés dobóteljesítménye után ebben a tíz percben kilenc pontra futotta csak, háromig zárkózott a palánk alatti játékot erőltető Alba, pedig néhány látványos támadást is produkált a Körmend, például, amikor Popadics vaktában passzolt hátra az érkező Walkerhez, kihagyhatatlan helyzetbe hozva őt.

A szünet után a Körmend kezdett jobban, Popadics hármasa után Ferencz kétszer talált be távolról. De így tett Kromah is, két pontos előnynél Déri Csaba kért időt. Ezt követően meg sem állt a tíz pontos előnyig a csapata, amely elképesztő küzdelemben több labdát szerzett harcos, szoros védekezésének köszönhetően. 68-58-nál már Góbi Henrik kért időt. Négy pont maradt a hazai előnyből a negyedik negyed előtt. Három perc alatt ez is elfogyott, közben Török kipontozódott, be kellett állnia Farkasnak. Csorvási kettesével pedig egyenlített az Alba. Sőt, Kromah kettese után már vezetett is a vendégcsapat. De a nézőtérről ezúttal is elképesztő erőt sugárzott a fáradhatatlanul tomboló szurkolótábor, és a körmendiek iszonyú munkával, fantasztikus szívvel és védekezéssel 11 pontig növelték előnyüket. Pedig a palánk alatt Csorvási egymaga uralkodott. Egy darabig, mert bejött a gyűrű alatti hármas csapda, többször kényszerítette hibára ellenfelét a Körmend, és Ferencz támadólepattanóból szerzett kosarával 11 volt közte, alig több mint két perccel a vége előtt. Kalve cérnája, hátulról fellökte Tóth Norbertet, sportszerűtlen hibával pontozódott ki. Farkas méltó társa volt a többieknek, talán csak Seals lógott ki kicsit a sorból, neki nagyon nem ment a dobás, de így is részese volt a piros-feketék – nem túlzás leírni – hősies sikerének, amellyel tovább élnek a remények a rájátszásra.

 

Mestermérleg:

Déri Csaba: – Két alapjátékosunk hiányában nagyon sokat játszottunk szerkezet nélkül, ugyanis a mi játékunknak eddig Richards volt a fő eleme. De a lelkesedésünkkel, illetve az eddigi erényeink érvényesítésével, a gyors indításokkal és a távoli dobásokkal kihoztuk ebből a mérkőzésből a maximumot, egy nagyon erős csapatot legyőzve, amelynek játékosállományát én a középház legerősebbjének tartok. Óriásit tett hozzá a sikerünkhöz a szurkolótáborunk, köszönjük!

Góbi Henrik: – Egy negyed alatt nem lehet ekkora előnyt adni egy körmendi csapatnak. Próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, valamelyest ez sikerült is, de az utolsó negyedben nem tartottuk be azokat a dolgokat, amelyeket edzésen gyakoroltunk, így könnyű hárompontosokhoz juttattuk a Körmendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!