BC Körmend

2015.07.25. 18:53

Két amerikai játékossal lehet végleges a Körmend kerete

Eseménydús szombaton van túl a Körmend kosárlabdacsapatának vezetősége, hiszen Wesley Channels után a mai napon írta alá szerződését honfitársa, Kendrick Perry is.

Németh Zsolt

A 183 cm magas játékos tavaly nyáron fejezte be egyetemi tanulmányait a Youngstown State egyetemen, ahol csapata legponterősebb játékosa volt. Végzősként 32 bajnoki mérkőzésen 21,3 pont volt az átlaga. Ponterőssége mellett 4,4 gólpasszal, 4,1 lepattanóval és 2,4 szerzett labdával is segítette társait.

Tavaly nyáron az Orlando Magic csapatában egy mérkőzés erejéig az NBA nyári ligájában is pályára lépett. Több európai, köztük magyar élcsapat is szerette volna újoncként a soraiban tudni, Kendrick viszont az ausztrál bajnokságban vitézkedő Sydney Kings ajánlatát fogadta el. 28 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken 10.4 pont, 3.6 lepattanó, 2.4 gólpassz és 1.1 szerzett labda került a statisztikai lapjára. Márciusban a D-ligában szereplő Iowa Energy csapatához igazolt, ahol 9 mérkőzésen 6.8 pont, 2.0 lepattanó és 1.1 gólpassz volt az átlaga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!