BC Körmend

2014.11.26. 10:42

Két játékos is távozott a piros-feketéktől

Körmend - Arról döntött az Egis Körmend kosárlabda csapatának szakmai vezetése kedden, hogy azonnali hatállyal felbontja Darrin Govens szerződését. Helyette új játékosban gondolkodnak.

Markó Petra

A szakvezetés próbálja a lehető legoptimálisabb megoldást megtalálni, ezért nem kizárt, hogy a héten még nem lesz pótolva az irányító. Nem szeretnék elkapkodni a döntést.

Darrin Govens-szel már szerződést bontottak. Fotó: Szendi Péter

A csapat másik távozó játékosa Marko Kolarics, aki december 2-áig marad a keret tagja. Az ő posztjára nem szeretnének újabb játékost, inkább a fiatal, magyar centereknek adna a klub több játéklehetőséget.

Marko Kolarics december 2-ig marad Körmenden. Fotó: Szendi Péter

- Az elmúlt időszak rossz szériája miatt szankciókat vezetett be a csapat - tudtuk meg Zsebe Ferenc ügyvezetőtől. - Mostantól minden nemű prémium kifizetését felfüggesztjük. Ezt a játékosok csak akkor kaphatják majd meg, ha bejuttatják a gárdát a play-offba. Mihelyst tehát ez a cél teljesül, visszaáll az eredeti helyzet és a visszatartott prémium a játékosokhoz kerül.

A menedzsment célul tűzte ki, hogy amennyiben december 20-áig - az év utolsó mérkőzéséig - nem történik érdemi, eredményességbeli változás, abban az esetben további személycserék és szankciók fognak életbe lépni.

A pénzbeli megvonás az edzőkre is vonatkozik. Ők önként ajánlották fel fizetésük egy részét.

Fotó: Markó Petra

A vezetőség bízik abban, hogy a most megtett lépések után a játékosokban tudatosodik, hogy mit is jelent igazi körmendi szívvel kosárlabdázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!