BC Körmend

2014.08.29. 13:40

Kolarics magyar lett

Körmend - A Szerbiából érkezett centerre, Marko Kolaricsra immár magyar játékosként számíthat az Egis Körmend kosárlabdacsapata.

Horváth Erika

A októberben rajtoló 2014/2015-ös NB I-es kosárlabda-bajnokságra két hete kezdte meg a felkészülését különböző albérletekben a bővítés alatt álló csarnokát nélkülöző Körmend. Azonnal bekapcsolódott a munkába a 211 centiméteres szerb center, Marko Kolarics is. A magyar felmenőkkel is rendelkező 30 esztendős egyetemi éveit az Egyesült Államokban töltő, majd hazáján kívül Törökországban, Tunéziában és Ausztriában is megfordult kosaras és leendő klubja is nagyon várta, hogy kedvezően bírálják el honosítási kérelmét. Nos ez megtörtént, Marko pénteken a körmendi városházán le is tette az állampolgársági esküt. Így nem légiósként, hanem magyarként erősítheti az Egis Körmend együttesét.

Az állampolgársági eskü után Marko Kolarics Körmend polgármesterével, Bebes Istvánnal (Fotó: Egis Körmend)

Amelyben akár pályára is léphet az oberwarti sportcsarnokban vasárnap 17 órától rendezendő Universitatea Cluj elleni felkészülési mérkőzésen. A kolozsvári csapat négyszeres román bajnok, a legutóbbi szezont az ötödik helyen zárta a hazai pontvadászatban.

Csarnok híján nem láthatják a felkészülés során csapatukat otthon a körmendi szurkolók. A felsőőri mérkőzésen kívül még kétszer lehet Ausztriában edzőmeccset nézni: szeptember 6-án, szombaton Güssingben, illetve 13-án, szombaton Fürstenfelden. Aztán szeptember 18 21. között Zalaegerszegen a Göcsej Kupán játszanak a piros-feketék, majd Sopronban a Krasznai Kupán (szeptember 27-én, szombaton a Kaposvár, 29-én, hétfőn a Sopron ellen).

Az elkövetkező két hetet pedig ausztriai edzőtáborban tölti a Aaron Mithcell vezette Rába-parti alakulat. Hétfőn indulnak Stájerországba, az Enns-folyó völgyében fekvő Niederölblarnba, amelyet már több magyar csapat is választott edzőtábora helyszínéül. A télen síparadicsomként ismert településen csarnok, konditerem és minden más adott a zavartalan munkához. A csapat a hétvégére hazajöhet, aztán hétfőn újra visszamennek, és folytatják a második héttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!