BC Körmend

2015.03.13. 12:05

A PVSK vendége lesz a Körmend

Körmend - A Pécsi VSK PannonPower vendégeként játszik szombaton az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata a bajnoki középszakasz középházának első fordulójában. A labdát 19 órakor dobják fel a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Németh Zsolt

Január utolsó napján simán, 101-78-ra nyertek Csirke Ferenc tanítványai a piros-feketék ellen. Gyenge dobóteljesítmény és sok eladott labda jellemezte ekkor a Körmend játékát, amit most el kellene kerülni.

- A gyengén sikerült ősz után óriási hátrányt szedett össze a csapat, tavasszal aztán12 meccsből nyolcat nyernünk - kezdte gondolatait Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője. - Megfordítottuk a trendet, de nagyon sajnálom, hogy a Paks ellen nem sikerült nyerni, mert a csapat is mindent megtett érte és a közönségünk is megérdemelte volna, végig ott álltak mellettünk. Közel voltunk ahhoz, hogy a tavaszi időszak bajnokai legyünk. A jó sorozatunkkal - amelynek során komoly rangadókat nyertünk, például az Alba, a Kecskemét és a Sopron ellen - elkerültük az alsóházat, de jelentős hátránnyal kezdjük a középszakaszt.



A PVSK-s Harazin Tamás és a körmendi Ryan Richards harmadszor találkoznak a szezonban 
Fotó: Szendi Péter

A klubvezetés is elvárja tőlünk, hogy tegyünk meg mindent a rájátszásba jutásért, valamint hogy előremutató szakmai munkát produkáljunk játékban és edzéseken egyaránt. Ezt a részét úgy érzem, eddig teljesítettük is. További céljaink eléréséhez ismét bravúrok kellenek idegenben is, például szombaton Pécsett tért át a következő mérkőzésre a vezetőedző.

- Csirke Ferenc csapata totális besegítéssel védekezik, ami ellen nehéz játszani, de megoldható, erre készültünk egész héten. Igyekszünk levédeni a gyors indításaikat és a felállt védelem elleni játékaikat. A játékosaink teljes erőbedobással, figyelemmel dolgoztak ezen a héten is, bár sok betegség és sérülés zavarta a munkánkat. Farkas Attila bokasérülés miatt nem fog tudni játszani, de a célunk az lesz, hogy nyerjünk idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!