BC Körmend

2015.11.09. 16:17

Meglepné a Körmend a franciákat

A csoport legerősebb csapatának otthonában, Lyonban folytatja a FIBA Európa Kupa sorozatot az Egis Körmend. A piros-feketék kedden este 20 órától mérkőznek meg az ASVEL Basket Lyon Villeurbanne együttesével.

Németh Zsolt

A körmendi különítmény hétfőn, kora hajnalban Bécsbe indult, onnan repült Lyonba. Bár a reptéren a buszra, a hotelben a szobákra kellett várni, azért nincs rossz hangulat a keretben.

A vendéglátó klub tulajdonosa és elnöke Tony Parker, az ismert NBA kosárlabdázó. Már ez is sokat elmond az ASVEL-ről, de a játékoskeret is kiváló kosarasokból áll. Sokan úgy gondolják, hogy a szezon legnehezebb megmérettetése vár a körmendiekre.

Az utolsó idegenbeli csoportmeccs vár a körmendiekre

– Szerintem pedig a legkönnyebb meccsünk lesz ez! – Mondta már a francia városban, az érkezés utáni reggeli elköltését követően Teo Csizmics. A vezetőedző meg is indokolta mondatát. – Nekünk itt nincs semmi veszíteni valónk! A franciák költségvetése a hússzorosa a miénknek. A belga Mons-é is 7-8-szorosa a miénknek, őket 25 ponttal verte az ASVEL. Tegnap is megnéztem három mérkőzésüket, egy extrém jó gárdáról beszélünk. A francia bajnokságot is vezetik. Öt külföldivel játszanak, van két NBA kosarasuk, két szenegáli válogatottjuk. A legjobb játékosaik meccsenként húsz percet játszanak, ebből is látszik, mennyire erősek. Természetesen a legjobbunkat akarjuk hozni ellenük és semmiképp sem szeretnénk, ha gáláznának kedden este. Ugyanakkor arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy 40 órával azt követően, hogy hazaérkezünk majd, máris játszani fogunk a ZTE ellen. Mindenképpen megpróbáljuk meglepni az ASVELT kedden, de a realitás alapján ők nem csak a csoportban a legerősebbek, az új kupasorozat megnyerésére is komoly esélyük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!