BC Körmend

2015.08.17. 09:56

Munkában a Körmend: A piros-feketéknél a tavalyinál jobb szereplésben bíznak

Körmend – Új vezetőedzővel, öt új külföldi és két fiatal hazai játékossal kiegészülve kezdte meg felkészülését az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapata.

Németh Zsolt

Az előző szezonban a várakozásokon alul teljesített a körmendi kosárcsapat, ezért a vezetőség jelentős változtatásokra szánta el magát. Zsebe Ferenc, a klub ügyvezetője azt mondta, hogy a korábbinál fizikálisan, mentálisan és játéktudásban is erősebb csapatot szeretnének építeni.

– Az edzők már a szerződtetés előtt alaposan megvizsgálták azt is, hogy kinek milyen a hozzáállása. Az előttünk álló két hétben ki fog derülni, hogy az információk helyesek voltak-e. Korainak tartanám a jósolgatást, de az előzőnél jóval előrébb, az első négy-öt közé várom a csapatot.

Az eredmények javítása érdekében új vezetőedzőt is szerződtettek a horvát Teo Csizmics személyében. Az új keret tagjait már az ő elképzelései alapján állították össze.

– Több szempontot is figyelembe vettünk a választásnál – mondta a 44 éves tréner. – Néztük a játékos karakterét, azt hogy milyen keményen, határozottan kosárlabdázik. A tengerentúliak közül olyanokat választottunk, akik egy-két, de legfeljebb három éve játszanak Európában, és vágynak arra, hogy fejlődhessenek, előbbre léphessenek.

Három amerikai kosaras érkezett próbajátékra: Cole Dickerson, Wesley Channels, Kendrick Perry. Mellettük ott van a keretben a bosnyák Nermin Hujdurovics, aki az elmúlt idényben Nyíregyházán szerepelt. Nem is akárhogyan, hiszen a hazai bajnokság legponterősebb és legértékesebb kosarasának bizonyult.

– Szép emlékeim vannak Nyíregyházáról, ugyanakkor a Körmend indul a nemzetközi porondon, ami komoly kihívás volt számomra. – mondta Hujdurovics. – Mint ahogy az is, hogy a gárda újra szeretne ott lenni a legjobb magyar csapatok között, ebben szeretnék segíteni.

Az ötödik idegenlégiós a horvát Luka Katura, aki most először választott csapatot hazáján kívül.

– Azért jöttem ide, mert az edzőnk sok jót mesélt a csapatról, az itteni lehetőségekről – mondta Katura. – Indulunk a FIBA Európa Kupa mezőnyében, ez is fontos tényező volt számomra. A céljaink nem lehetnek mások, mint hogy a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjük, hogy a szurkolóink büszkék lehessenek ránk.

A külföldiek és a korábbi kerettagok mellett a csapattal készül a Vasasból igazolt U18-as válogatott kerettag, Bordács Soma és a MAFC tavalyi meghatározó játékosa, Lakosa Zsolt is.

– A MAFC bennmaradása után sem bántam meg, hogy idejöttem. Ez új kihívás, egy szinttel feljebb kell lépnem, amihez Körmend jó helyszín, de a nemzetközi kupaszereplés is komoly motivációt jelentett számomra. És persze az a fantasztikus közeg, ami itt van. Szerintem Magyarországon ritka, hogy egy ilyen kisvárosban ekkora a rajongás a kosárlabdáért. Már nagyon vártam a közös munkát – mondta Lakosa.

A csapatkapitány, Ferencz Csaba is jobb szezonban bízik az előzőnél.

– Reméljük, a mostani légiósok valóban csapatjátékosok lesznek, és sikerül egy olyan közösséget létrehozni, amelyik tényleg eredményes lehet. Mindent meg is fogunk tenni a győzelmekért.

A másik válogatott kosaras, Tóth Norbert is jobb folytatásban bízik.

– Jókat hallottam az új edzőnkről, a közös munka során minden ki fog derülni. Úgy tudom, jó sok edzőmeccset játszunk, úgyhogy mire kezdődik a bajnokság, illetve a nemzetközi kupa, arra mindent tisztábban fogunk látni.

A FIBA új sorozatában erős ellenfeleket kapott a csapat, a továbbjutásért vívott küzdelemben – mint ahogy a hétköznapokban is – a város is a csapat mögött áll. Ezt megerősítette az első tréninget meglátogató polgármester.

– Az Egis NyRt. mint főszponzor is elvárja, hogy a szereplés megfelelő legyen – mondta Bebes István. – Ezért támogattuk mi is, hogy a csapat elinduljon a nemzetközi kupában.

A piros-feketék az első két hétvégén zártkapus edzőmérkőzéseket játszik, de szeptembertől már várják a drukkereket az erőfelmérő találkozókra, tornákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!