BC Körmend

2016.02.13. 19:22

Nagy csatában nyert Körmenden a Paks

Rengeteg hibát és óriási küzdelmet hozott a forduló rangadója, amelyen kevés pont született. Az utolsó negyedben a Körmend hibáit kihasználva elhúzott a Paks, de mínusz hétről is volt visszaút. 24 másodperccel a vége előtt már hazai előny volt a táblán, de a vendégek utolsó dobása bement, a Körmendé pedig nem, így nyert a listavezető.

Németh Zsolt

Körmend, 2000 néző V: Cziffra, Török, Söjtöry

KÖRMEND: Petty 14/3, CHANNELS 12, Ferencz 5/3, Dickerson 2, Duinker 5/3

Csere: Tóth N. 7/3, MCKINNEY-JONES 16/6, Lakosa 2

Vezetőedző: Teo Csizmics

PAKS: Kovács 10/6, ROBINSON 17/9, Barnies 9/3, EILINGSFELD 9/3, Tót Á. 2

Csere: Watkins 2, Dunn 7/3, Medve 2, Will 8/6

Vezetőedző: Schmidt Béla

Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-7. 8. p.: 10-7. 13. p.: 15-15. 18. p.: 25-17. 22. p.: 27-31. 28. p.: 44-38. 32. p.: 50-49. 36. p.: 50-57.

A tétre jellemző volt, hogy mindkét oldalon játékra jelentkeztek a sérült és a héten betegeskedő játékosok is.

Kevés pont, sok hiba jellemezte az első negyedet. Aztán az ASE nyugodott meg hamarabb, Robinson hármasával elhúztak a vendégek. 2-7 után a Körmend percei jöttek. Petty és Tóth Norbert is triplát szerzett, zsinórban nyolc ponttal fordított a hazai csapat. A negyed végén azonban már a Paks vezetett hárommal. A 10. percben a közönség tapssal díjazta az ASE első faultját. Aztán öttel is mentek a vendégek, de gyorsan egyenlített a Körmend, Schmidt Béla kért időt. Nem sok sikerrel, merte eztán is a hazaiak domináltak. Dickerson látványos kettesével majd Ferencz hármasával hat pontra léptek el. Egy labdaszerzés után Lakosa talált be, újabb vendég idő jött. Óriási csata zajlott, gyakran hibákkal. Az ASE is kihasznált egy ilyet, máris Teo Csizmics tartott gyors eligazítást. Az előnyből három pontot sikerült megőrizni a nagyszünetre. Kovács, de főleg Robinson pontjaival 7-0-s rohanással kezdett a Paks. A Körmend a negyed közepére ébredt, Ferencz és Tóth kosaraival fordított. Majd McKinney-Jones vágott két hármast.

Ellépett a hazai csapat, az előnyből három pont maradt az utolsó negyedre. Dunn hármasával ez eltűnt, jött is Teo Csizmics időkérése. Egy ponttal átvette a vezetést a Körmend, de támadásban Petty többször rossz helyre passzolt, amit köszönt az ASE és Robinson kosaraival hét pontos előnyt épített ki. Nem adta fel, jól védekezett, küzdött a Körmend, és az utolsó percben Channels valamint Petty büntetőivel átvette a vezetést. 24 másodperc volt hátra, az ASE támadhatott. Kovács kettest szerzett, Ferencz hármasa viszont kimaradt. A kényszerű fault után Dunn mindkét büntetőjét értékesítette, így végül 23 eladott labdával is nyert az ASE, amelyben Eilingsfeld 16 lepattanót szedett.

 

 

 

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Nehéz nyilatkozni egy ilyen mérkőzés után. Nagyon rosszul dobtunk, sok eladott labdánk volt, ugyanakkor komoly energiákat mozgósítottak a játékosok, jól védekezett a csapatom. Ezt jó volt látni. Nagyon nehéz meccs volt, amit az utolsó másodpercek dobásai döntöttek el. A miénk kimaradt. Keményen dolgoztunk a héten is, nem tudok senkit hibáztatni.

 

Schmidt Béla: – Mindenki láthatta, hogy nagy csata folyt a pályán. Taktikai és fizikális értelemben is. Számítottunk a Körmend agresszív védekezésére, ezt ma is jól alkalmazták, nehezen jutottunk dobóhelyzethez. Mindkét gárda igyekezett váltani a nagyon szoros meccs közben, ami a mi győzelmünkkel ért véget. Nagyon örülök ennek, de gratulálok a hazaiaknak is, nagyon jól játszottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!