BC Körmend

2014.09.02. 16:45

Popadics, Kolarics és Bell-Holter a Körmendé

Körmend - A szemével még kezelésre szoruló Darrin Govens a válogatottakkal az Egis Körmend kosárlabdacsapata után utazott az ausztriai edzőtáborba. Itthon közben több próbajátékos sorsa eldőlt.

Horváth Erika

Hétfőn elutazott az ausztriai Niederöblarnba az Egis Körmend kosárlabdacsapata. Két hétig kifogástalan edzés- és szálláskörülmények állnak az Aaron Mitchell vezette együttes rendelkezésére. Akkor nem tarthatott a csapattal az amerikai Darrin Govens, aki vasárnapi, Oberwartban rendezett, Kolozsvár elleni edzőmérkőzés első negyedének utolsó támadásánál szemsérülést szenvedett. Az irányító hétfőn orvosi vizsgálaton esett át, a diagnózis szerint a látása nem sérült. A szeme körüli duzzanatot viszont kezelni kell. Gyógyszerrel, szemcseppel, kenőccsel felszerelkezve utazott el kedden a csapat után. Ha állapota javul és a sérülése nem akadályozza, úgy a szombati, güssingi edzőmeccsen újra játszhat. Csatlakozott a társakhoz a körmendiek keretének három válogatottja, Ferencz Csaba és Tóth Norbert, valamint az U16-os Doktor Péter is.

Így járt Darrin Govens a Kolozsvár elleni edzőmeccsen. Már ő is ott van az ausztriai edzőtáborban és a gyúró Csillag Péter kezeli (Fotó: Unger Tamás)

A Körmend csapatában Oberwartban hét új légiós vagy honosított játékos szerepelt. A klub ügyvezetőjét arra kértük, hogy segítsen áttekinteni a pillanatnyi státuszukat.

- A két honosított játékos, Marko Popadics és az állampolgársági esküt múlt héten letevő Marko Kolarics már élő szerződéssel rendelkezik, ahogy már Damen Bell-Holter is. Utóbbi szombaton érkezett, és a másnapi teljesítményével biztosította is a szakmai stábot arról, hogy hasznos tagja lehet a csapatnak sorolta Zsebe Ferenc. Ugyanakkor az egyik próbajátékostól Nebojsa Kacanskitól már elbúcsúztunk. Darrin Govens mellett Momcilo Latinovic és Baczó Balázs is ott van a csapattal Ausztriában. Az edzőtábor után dől el véglegesen a sorsuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!