BC Körmend

2014.07.10. 16:50

Popadics Körmenden - Az irányító magyar állampolgársági esküt tett

Körmend - Csütörtökön letette a magyar állampolgársági esküt a Szerbiából indult Marko Popadics, aki a 2013/2014-es szezonban az Egis Körmend NB I-es kosárcsapatát erősíti.

Németh Zsolt

Az 1989-ben született Marko Popadics – miután igazolta, hogy magyar felmenőkkel bír és joggal nyújtotta be honosítási kérelmét – letette az állampolgársági esküt. A szerbiai kosaras így a következő szezonban magyar játékosként szerepelhet az Egis Körmend csapatában.

Marko Popadics Belgrád közelében, a dél-bánáti Pancevo városában született. Hét éves korától, 1996-tól három éven át a Zombor játékosa volt, majd megfordult több szerbiai utánpótlás csapatnál. (BC Kovin, BC Red Star) 2005-ben tagja volt a szerb U18-as válogatott keretének. Később játszott a Crvena Zvezda, a Tamis és a Smederevo együttesében. Légiósként megfordult Bulgáriában a Balkan, Spanyolországban pedig a Torrelodones gárdájában. Legutóbb a görög másodosztályban játszott, az Arkadikos csapatánál, ahol 26 mérkőzésen lépett pályára. Átlagban 15,5 pontot, 2,5 lepattanót szerzett és meccsenként közel három volt a gólpassz átlaga.

A játékosról Zsebe Ferenc, a körmendi klub ügyvezetője így nyilatkozott:

– Az előző szezonban nyújtott teljesítménye alapján erősítést jelent számunkra Marko Popadics leigazolása. Úgy látjuk, hogy egy jó szellemű kosarasról van szó, aki irányító és hátvéd poszton is hozzájárulhat a csapat sikereihez mind a hazai bajnokságban, mind pedig az EuroChallenge mérkőzéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!