BC Körmend

2014.04.02. 18:12

Sima körmendi siker a Jászberény ellen

A csapat idei egyik legmagabiztosabb győzelmének ugyan csak fél ház örülhetett, de a Körmend megérdemelten nyert a jól küzdő, de a végére elfáradó Jászberény ellen. A légiósok mellett Grebenár, Farkas és különösen Sonyák agilis játékkal járult hozzá a hazai sikerhez, de Ferencz is biztos pont volt.

Németh Zsolt

Egis KörmendFortress Jászberény 92–67 (21–14, 24–21, 15–17, 32–15)

Körmend, 800 néző V: Cziffra, Gál, Németh

KÖRMEND: Wisseh 14, EL-AMIN 25/6, FERENCZ 11/6, Török 4, GREBENÁR 2

Csere: RAKOCSEVICS 19, Farkas 7 , SONYÁK 10/6, Kutasi, Sömenek, Kocsis

Vezetőedző: Hencsey Tamás

JÁSZBERÉNY: Savic 5/3, Mladenovic 2, SOÓS 11/3, Dukic 6/3, SUNDOV 16

Csere: Dramicanin 4, AHMETBASIC 13/6, Horti 10, Szögi, Lázár

Vezetőedző: Halmai Gábor

Az eredmény alakulása. 4. p.: 10-0. 8. p.: 15-8. 13. p.: 32-18. 16. p.: 38-29. 21. p.: 45-42. 27. p.: 54-51. 34. p.: 69-59. 38. p.: 85-62.

Kipontozódott: Sundov 38. p.

 

A nagy kérdés Rakocsevics játéka volt hazai szempontból. Az alapszakasz legjobbjának választott center egy hete szenvedett bokasérülést. Ő végül játékra jelentkezett, nem úgy a másik oldalon Milos Markovic, aki kiállítás okán eltiltását töltötte, és Nick Raivio, aki még nem épült fel sérüléséből. Az is kérdés volt, hogy miképp hat az edzőváltás a vendégekre, hiszen a találkozó előtti napon váltak meg Jászberényben a szezon közben Földi Sándort váltó Srdjan Antictól.

A kezdés alapján ez nem volt jó ómen, mert Ferencz triplájánál már 10-0 állt a táblán. Grebenár jól tartotta a palánk alatt a nála is magasabb Sundovot, és a csapatvédekezés is jól működött a hazaiaknál. Az első vendégpontokat a csarnokot jól ismerő Mladenovic szerezte az 5. percben. Halmai Gábor cserékkel operált, nem is hatástalanul, hiszen a 8. percben 15-8-nál Hencsey Tamás kényszerült időkérésre. A kisszünetben héttel ment a Körmend, amit kevesebb, mint három perc alatt megduplázott. Idő ott, aztán Dukic kettese és triplája után megint itt, mert tízen belülre zárkóztak a vendégek. Hencsey Tamás nem akarta újra látni csapatától a korábbi hibákat, amikor biztos vezetésnél kiengedtek a játékosai. El-Amin ponterős játéka is kellett a nagyszünet tíz pontos különbségéhez. Ahhoz, ami aztán gyorsan háromra csökkent. Alaposan bekezdett a Jászberény, jobb védekezés mellett hatékonyabban is támadott a vendégcsapat. Sundov gyűjtögette a pontjait, Rakocsevics zsákolása törte meg a körmendi kosárcsendet. Sundov továbbra is jól élt magassági fölényével, Ferencz 2+1-es akciója kellett a hat pontos hazai előnyhöz. Horti kosarával aztán kettőre zárkózott a Jászberény, de a negyed végén elsősorban Wisseh jó akcióival nyolc pontig ellépett a Körmend. Az utolsó negyedben aztán minden eldőlt. Sonyák labdalopása majd triplája után két büntetőt is szerzett, 14 pont lett az előny. És fokozatosan nőtt is. Sundov a 38. percben sportszerűtlen hibával pontozódott ki, ekkor már 23 volt közte. El-Amin állította be a végeredményt, a mezőny legjobb dobójaként megszerezve 25. pontját.

Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Örülök nagyon a győzelemnek, mert hosszú idő után végre koncentráltan játszottunk támadásba és védekezésben is. Ma is akadtak hibák, kihagyások, de sokkal elfogadhatóbb volt a játék, mert sokkal inkább csapatként játszottak a fiúk, mint az előző találkozókon. Látszott, hogy küzdenek egymásért, bármilyen felállásban is voltunk a pályán. Remélem, ezzel visszatérünk a korábbi jó útra. Köszönjük azok biztatását, akik a nehezebb időszakban is kitartottak mellettünk!

Halmai Gábor: – Gratulálok a Körmendnek, extrát játszottak. Az elején sok ziccert hagytunk ki a gyűrű alól, amiből kontrákkal léptek el a hazaiak. Később ezt ledolgoztuk, de a végére a mezőnyjátékosaink elfáradtak. A másik oldalon több volt a rotációs lehetőség. Nálunk sajnos Szögi reggelre lebetegedett, Ahmetbasic pedig rásérült a lábára, így aztán a végén nem tudtunk a két amerikai egy-egy elleni játékával mit kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!