Simán hozta a Pécs ellenit a Körmend

2016. március 12., 20:06 szerző: Németh Zsolt fotós: Szendi Péter
komment
Már a nagyszünetben is 11 ponttal vezetett, a harmadik negyedben pedig biztossá tette sikerét az MTE, így az utolsó tíz perc inkább a gyakorlásról és a máskor kevés játékpercet kapó kosarasokról szólt. Győzelmével újabb lépést tett a Körmend a legjobb öt felé. Csak azért nem biztosította be tagságát, mert a Sopron nyerni tudott Zalaegerszegen.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egis Körmend – Pécsi VSK - Pannonpower 77–60 (23–20, 21–13, 17–10, 16–17)

Körmend, 2000 néző V: Pálla, Kulcsár, Surányi

KÖRMEND: PETTY 11/3, CHANNELS 14/6, MCKINNEY-JONES 16/9, Tóth N. 4, DUINKER 12

Csere: Dickerson 7/3, FERENCZ 8/6, Lakosa 2, Farkas 3/3, Németh Á. -, Molnár -.

Vezetőedző: Teo Csizmics

PÉCS: Nelson 2, POPADICS 10/6, Bíró 8/6, HARAZIN 12, Horti 6

Csere: Czukor 4, Demeter 6/3, Antóni -, Bödör -, Krnjajski 2, POPGYÁKUNIK 8/6, Kővágó-Laska 2.

Vezetőedző: Csirke Ferenc

Az eredmény alakulása. 5. p.: 10-11. 9. p.: 21-18. 14. p.: 33-22. 17. p.: 40-26. 25. p.: 55-35. 27. p.: 58-37. 33. p.: 66-43. 39. p.: 72-55.

A vendégek a sérült, ex-körmendi William Walker és a családi gyász miatt távol lévő Veljko Budimir nélkül melegítettek, a hazaiak keretében viszont mindenki játékra készen állt.

Triplaváltással indult a találkozó, amely előtt a Pécs jó két és fél éve nem kapott ki Körmenden. McKinney-Jones majd Popadics talált be messziről, utóbbi kétszer is. Egy-két ponttal, de sokáig a Pécs volt valamivel előrébb. Bíró is triplát szerzett, és így tett a csereként beálló Demeter is. Ferencz sem akart lemaradni, első hármasa ült a gyűrűben és már a Körmend vezetett. Csirke Ferenc kért időt, de a három pont megmaradt a kisszünetre. Channels zsinórban szerzett 8 pontjával aztán ellépett a Körmend. Sőt, Dickerson zsákolása után már 11 volt közte, újra pécsi időkérés következett. Tóth Norbert kapott remek labdát Pettytől, 14 pontra nőtt a körmendi előny, amikor Bíró egy triplával csökkentette a különbséget. A 11 pontnyi különbség megmaradt a nagyszünetre.Popadics büntetőivel a Pécs szerezte az első pontokat a második félidőben, de hattal válaszolt a Körmend. McKinney-Jones indításkosara után Csirke Ferenc gyűjtötte maga köré játékosait, mert 15-ig léptek el a piros-feketék. Aztán McKinney-Jones triplája és Petty kettese után zúgott a „Húsz-húsz!”rigmus. Ferencz második hármasát követően pedig már 21 volt a hazai előny. A Pécs máskor kevés percet játszó kosarasokkal igyekezett tartani magát és a kisszünetig 18-ra csökkentette a hátrányt. McKinney-Jones triplájára sokáig nem érkezett válasz, sőt Channels büntetői után már Csirke Ferenc is úgy látta, hogy ez a meccs valószínűleg elment, inkább minden nevezett játékosának lehetőséget adott. Sok hiba, kevés kosár jellemezte a negyedik játékrészt, aztán Duinker szerezte zsinórban a ketteseket a palánk alól. A másik oldalon Popgyákunik rámolt be két triplát, majd könnyed kosárlabdázás után az ő büntetőivel zárult a találkozó, amit végül 17 ponttal nyert meg a Körmend.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Nekünk állt a mérkőzés, hiszen a Pécs két meghatározó játékosa nélkül érkezett. Igyekeztem nem kifacsarni a játékosaimat, akik eléggé fáradtak és több sérülés is nehezíti a dolgunkat. Mindenki játéklehetőséget kapott, és mindenki elszántan lépett pályára, mindkettő örömteli dolog! Megnyertük a találkozót és senki sem szerzett újabb sérülést, most ez a két dolog volt a legfontosabb nekünk.

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Körmendnek, úgy érzem, hogy a 7.-8. percig tudtuk ma tartani velük a lépést. Gratulálok a kupagyőzelmükhöz is, amire még eddig személyesen nem volt lehetőségem. Megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a meccsből és elnézést kell kérnem a szurkolóktól, de nem a mérkőzés feladásáról szólt a negyedik negyed, hanem arról, hogy élet-halál mérkőzések várnak ránk a jövő héten. Egyszerűen pihentettem az idősebb játékosokat és sajnos egy újabb sérülést is szereztünk ma.

Németh Zsolt

2016. március 12., 20:06 szerző: Németh Zsolt fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...