BC Körmend

2014.11.26. 12:55

Szankciók árnyékában - Govensszel és Kolariccsal szerződést bont a Körmend

Körmend - A 8. fordulóból a Tartu elleni EuroChallenge-mérkőzés miatt elhalasztott bajnokit pótolja csütörtökön (19.00) az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapata. A piros-feketék a Soproni Sördögök otthonába két játékossal szűkebb kerettel és anyagi szankciók árnyékában indulnak.

Németh Zsolt

Az Egis Körmend kosárcsapatának vezetősége az elmúlt időszak gyenge eredményei miatt komoly döntéseket hozott. Felbontják Darrin Govens szerződését, és már keresik – szintén idegenlégiós – utódját. (Addig is három légióssal tud felállni a csapat, hiszen az elsősorban 3-as poszton bevethető, honosításra váró Momcsilo Latinovics egyelőre külföldiként áll rendelkezésre.) Távozik Marko Kolarics is, de csak december 2-án (addig eldőlhet, hol folytatja – a klub próbál segíteni neki a továbblépésben). Kolarics távoztával több lehetőséghez juthatnak a magyar centerek.

Zsebe Ferenc ügyvezető a csapat egészére vonatkozó szankciókról is beszámolt. Minden prémium kifizetését felfüggesztették a rájátszás kezdetéig. A visszatartott összegeket csak akkor kapják meg a játékosok, ha a legjobb nyolcba kerül a csapat. Vonatkozik ez az edzői stábra is, ők maguk ajánlották fel, hogy fizetésük egy részét tartsák vissza. Ha december 20-áig, az év utolsó mérkőzésééig a vezetőség nem látja a csapat játékában – stílusában, eredményességében – a pozitív változást, akkor további személycserék és szankciók következnek.

– Ismét felhívtuk a csapat figyelmét arra, hogy át kell érezniük, mit jelent Körmenden kosárlabdázni. Ahogy a szurkolók az utolsó mérkőzésen is mellettük álltak, úgy nekik is mindent meg kell tenniük a klubért – összegzett Zsebe Ferenc.

Van min javítania Ante Pericának és a csapatnak – de immár Darrin Govens (törölközővel) nélkül. Fotó: Unger Tamás

És máris itt az első lehetőség a bizonyításra, hiszen csütörtökön Sopronban kell pályára lépnie a piros-feketéknek. Eléggé ellentétes a két csapat helyzete. Sabáli Balázs fiai a tabella élén állnak, míg Ante Perica együttese az utolsó előtti pozícióból várja a mérkőzést. A soproniaknak hét győzelem és egy vereség a mérlegük, míg a Körmendnek vereségből van hét, és győzelemből egy. A Sördögök legutóbb Pécsett nyertek egy dudaszóra esett triplával, ez is erősítheti az önbizalmukat.

– Nem vagyunk könnyű helyzetben – mondta Ante Perica. – A legfontosabb célunk, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat. A következő feladat, hogy a játékosok élvezzék a kosárlabdát, mert az elmúlt találkozókon ez nem volt így. A kosárlabdának két alapkövetelménye van: a küzdés és az, hogy öröm legyen a játék. Ha egyik is hiányzik, akkor nem lehet jól teljesíteni a pályán. A legfontosabb, hogy le tudjuk vetkőzni a ránk nehezedő nyomást, ami bénítólag hat a kezekre és lábakra. Legutóbb, a Kaposvár elleni első félidőben a legrosszabb teljesítményét mutatta a csapat, mióta itt vagyok. Szerencsére a második félidőben megmutattuk, hogy tudunk keményen, agresszíven játszani. A Sopron nagyon erős, nagyon jól támadó csapat. Jó ritmusban, magabiztosan kosaraznak, kollektív a játékuk, és legutóbb a szerencse is melléjük állt. Nekünk az lesz a dolgunk, hogy minél kevesebb ponton tartsuk őket. Támadásban pedig több önbizalom, magabiztosság kell, akkor lehet esélyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!