BC Körmend

2015.06.04. 17:20

Teo Csizmics a Körmend új edzője

Körmend – Déri Csabát a horvát Teo Csizmics váltja az Egis Körmend kosárlabdacsapatának vezetőedzői posztján.

Németh Zsolt

Csütörtökön Zsebe Ferenc, az Egis Körmend ügyvezető elnöke közleményben jelentette be, hogy a horvát Teo Csizmics személyében megtalálták az NB I-es férfi kosárlabdacsapatuk új vezetőedzőjét. A posztot eddig betöltő Déri Csaba is marad a klubnál, ő a későbbiekben más területen kap feladatot.

Teo Csizmics 1971. március 30-án született. Játékosként tagja volt az U18-as és U22-es jugoszláv utánpótlás-válogatottnak, kétszer nyert Euroligát, négyszer volt jugoszláv bajnok, egyszer kupagyőztes. Kétszer nyert horvát kupát és egyszer Belgiumban is bajnoki elsőségig jutott. Edzői karrierjének első főbb állomása a KK Split másodedzői posztja – 2008-ban döntősök voltak. A következő idényben – amikor már vezetőedzőként dolgozott – az elődöntőig jutottak. A 2009/2010- és 2010-/2011-es szezonban a romániai Steaua Turabo vezetőedzője volt. Ezt követően a Cibona Zagreb másodedzője lett, majd 2012-ben a lengyel AZS Koszalin vezetőedzője.

Teo Csizmics az elmúlt két szezont – a tapasztalatszerzés jegyében – Izraelben és az Amerikai Egyesült Államokban töltötte több klubnál, további szakmai tapasztalatokat, ismereteket gyűjtve. Körmenden Hencsey Tamás segíti majd a munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!