BC Körmend

2015.11.17. 20:46

Újabb körmendi revans - Hazai pályán a belgákat is legyőzték a piros-feketék

Körmend – Remek védekezéssel, aztán szoros végjátékkal, de végig vezetve, megérdemelten nyerte meg második hazai FIBA Európa Kupa-mérkőzését az Egis Körmend kosárlabdacsapata.

Németh Zsolt

A visszavágás reményében indult csatába a Körmend. Volt miért, hiszen az odavágón, Belgiumban 33 ponttal volt jobb a Mons. Ezúttal sokkal jobban kezdett a vasi csapat, különösen védekezésben. A vendégek első számú irányítója alig több mint egy perc alatt két hibát vétett Perryn, Channels viszont a pontokat gyűjtögette szorgalmasan. Defraigne mester a 6. percben unta meg nézni mindezt, amikor a Körmend 13-2-re vezetett. Kikérte első idejét. Ekkor Channels már 11 pontnál járt. Az időkérés csak később hatott, öt pontig zárkóztak a vendégek, de továbbra is jól védekezett a Körmend és hattal nyerte az első tíz percet. Aztán Perry zsákolását követően újra tíz pont volt a két csapat között. Ekkor már szorosabb volt a vendégvédelem is, nehezebben jöttek a pontok. A 15. percben Ferencz már a harmadik hibáját kapta, Teo Csizmics kérte ki első idejét. Tóth Norbert kosaraival tartotta előnyét a Körmend, majd a beálló Farkas vágott hármast. Aztán néhány hazai támadás kimaradt ugyan, de hátul sziklaszilárdak voltak a piros-feketék. Ezt igazolja, hogy 10 perc alatt 22 pontot engedélyeztek az általában jól dobó vendégeknek.

Perry majd Duinker zsákolt a szünet után és hízott is a különbség, 16 pontig. Katura kapott sportszerűtlen hibát, bár inkább az esés látványát díjazták a játékvezetők Boscónál. Összekapta magát a Mons, 42-31-nél körmendi időkérés következett. Channels és Ferencz hármasa után aztán már 17 volt közte. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, Collins dudaszós triplájával tízig zárkózott a Mons és egy ponttal megnyerte a negyedet.

Nagy fegyvertény a körmendiek sikere. Cole Dickerson is elégedett, mellette Lakosa Zsolt
Fotó: Unger Tamás

A 12 pontos előnyt Dickerson növelte 15-re. Aztán éledt a Mons, 57-47-nél a Körmend kért időt. Mégis sorra maradtak ki a dobások. Collins hármasaival négyre fogyott az előny. Zúgott az „MTE”, Perry faulttal együtt dobott ziccert, még öt perc volt hátra. Channel büntetői és Perry hármasa andaxinnal ért fel, 65-53-nál vendégidő következett. A védekezést is újra összekapta és ezzel 11 ponttal megnyerte a mérkőzést a Körmend, amely a holland Groningen után a belga csapaton is revansot vett hazai pályán.

Az Egis Körmend két győzelemmel és három vereséggel várja december 1-jén esedékes utolsó csoportmeccsét az élen álló francia ASVEL ellen.

Egis Körmend–Belfius Mons-Hainaut
74-66 (18-12, 17-10, 19-20, 23-24).

– Körmend, 1000 néző, férfi kosárlabda FIBA Europa Kupa csoportmérkőzés, vezette: Zurapovic (bosnyák), Horozov (bolgár), Kozlovskis (lett).

Körmend: PERRY 18/3, CHANNELS 18/9, Ferencz 5/3, DICKERSON 16/3, Duinker 4. Csere: Katura 2, Tóth N. 7, Lakosa 4, Farkas 3/3. Vezetőedző: Teo Csizmics.

Mons: COLLINS 16/12, Cage 2, Arnold 9/3, Bucknor 3/3, Gorgemans 4. Csere: BOSCO 8, NICHOLS 13/3, Archibeque 9, Lasisi 2. Vezetőedző: Yves Defraigne.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 9-2. 9. perc: 16-8. 15. perc: 24-14. 18. perc: 31-20. 21. perc: 40-24. 27. perc: 50-33. 33. perc: 57-47. 37. perc: 65-53.

Kipontozódott: Bucknor a 35. percben.

 

Edzői nyilatkozatok

Teo Csizmics: – Úgy érzem, hogy megérdemeltük a győzelmet, amire nagy szükségünk volt a zalaegerszegi mérkőzés után. Korábban nagyon sok időt töltöttünk utazásokkal, szükségünk volt a közös munkára és az azt követő sikerre. A siker pedig a védekezés nyomán születhet meg. Ma kiemelkedően sok energiát fordítottak erre, azok is, akik a támadójátékot feláldozták ennek oltárán. Ezzel sikerült kizökkentenünk az ellenfelet a ritmusából az első félidőben. Nagyon keményen dolgoztunk ezért az utolsó három napban. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a fiúk ma játszottak, kivétel nélkül!

Yves Defraigne: – Gratulálok a Körmend edzőjének és a csapatnak, jogos a sikerük. Nem tudtunk jól játszani a védekezésük ellen. Gyenge volt a támadójátékunk, nem tudtuk megtartani a labdát és nem volt meg az összhang a külső és belső játékunk között. A nagyszünetben próbáltunk váltani és több külső dobással felzárkózni, de néhány játékosom ma nem teljesített igazán jól, amit ők is tudnak, igyekszünk majd változtatni. Nem mindegy hogy játékra, vagy győzelemre készen megyünk fel a pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!