BC Körmend

2014.12.20. 20:19

Vereséggel zárták az évet a körmendiek

Paks – Vereséggel zárta az idei esztendőt és az alapszakasz első körét az Egis Körmend NB I-es kosárlabdacsapata. Az Atomerőmű elleni volt az idei bajnokságban a tizedik fiaskója a piros-feketéknek.

Horváth Erika

Atomerőmű SE–Egis Körmend 88-79 (28-19, 18-20, 23-22, 19-18). – Paks, 1200 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Győrffy P., Gorka Sz., Gál J.

Paks: DUGAT 25/3, Markovics 5, Baki 6/6, SZABÓ ZS. 10, JONES 17. Csere: TÓTH Á. 14, Kovács Á. 7, Eilingsfeld 4. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

Körmend: Burgess 2, FERENCZ 17/15, LEMON 24/6, Tóth N. 2, Török R. 3. Csere: RICHARDS 19, Popadics 9/3, Sonyák 3/3. Vezetőedző: Ante Perica.

Az eredmény alakulása. 3. perc: 5-9. 6. perc: 15-11. 9. perc: 28-19. 13. perc: 30-25. 18. perc: 37-33. 22. perc: 50-44. 27. perc: 62-56. 31. perc: 69-64. 37. perc: 76-72.

Kipontozódott: Török R. a 37. percben.

A két csapat éppen fordított utat járt be a bajnokság előző 11 fordulójában. Míg a hazaiak kilenc győzelemmel és két vereséggel a tabella harmadik helyéről várhatták a 2014-es évet záró mérkőzést, addig a vasiak két győzelemmel és kilenc vereséggel az utolsó előtti, 11. helyen tanyáztak. De a keddi tartui EuroChallenge-siker után nagyon várták a jobb bajnoki folytatást, és ebben bízott az őket elkísérő több mint két tucat szurkoló is.

Ryen Richards és Walter Lemon (6) szerezték a körmendiek pontjainak több mint felét (Fotó: Szendi Péter)

A kezdés után úgy tűnt, talán meg is törhet a vasi átok, hiszen a Körmend szerzett vezetést. De nem sokáig volt ok az örömre, mert felzárkózott, sőt a 6. percben át is vette a vezetést a sérült Körtélyesi Gergelyt és Medve Mátét nélkülöző, valamint a néhány napja menesztett John Robersonnal is megfogyatkozott ASE. A paksiak ezt elsősorban irányítójuknak, Henry Dugatnak köszönhették, aki amellett, hogy remekül mozgatta csapatát, szinte mindenhonnan eredményes volt. Sajnos ezen a napon a Rába-partiaknál Charles Burgess nem tudta felvenni vele a versenyt. Vasi részről hárman, Walter Lemon, Ryan Richards, valamint Ferencz Csaba vitte a hátán a csapatot, az ő pontjaikkal tízen belül tartotta a különbséget a Körmend, amely lepattanózásban viszont nem tudta megközelíteni riválisát. Az utolsó negyedben egyre feszültebb lett a hangulat, néhány vitatott játékvezetői ítélet is borzolta a – főleg körmendi – kedélyeket. Az Atom játékosai tudtak higgadtabbak maradni, így ők a tizedik győzelmüket ünnepelhették, míg a vasiak a tizedik vereségüket voltak kénytelenek elkönyvelni.

Dzunics Braniszlav: – A körmendiek az utolsó pillanatig küzdöttek, megnehezítették a dolgunkat, csak a végjátékban tudtunk föléjük kerekedni. A lepattanózás jól ment, a külső dobásaink ugyanakkor kevésbé sikerültek. Gratulálok a csapatnak, nehéz napok vannak mögöttünk, az edzéseken alig tudtunk teljes értékű munkát végezni, azok azonban, akik dolgoztak és a mérkőzésen is játszottak, teljes odaadással tették a dolgukat.

Ante Perica nem nyilatkozott és nem is ment el a sajtótájékoztatóra, mert nehezményezte a játékvezetők ténykedését.

Ferencz Csaba csapatkapitány: – Gratulálok az ASE-nak, a mérkőzés elején elszalasztottuk a lehetőséget arra, hogy nagyobb előnyt szerezzünk, amikor pedig közel kerültünk a paksiakhoz, hibáztunk. Futottunk az eredmény után, a végjátékban a hazaiaknak jött ki jobban a lépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!