BC Körmend

2014.09.10. 11:26

Walter Lemon Jr. lehet a Körmend új légiósa - videókkal

Körmend - Egy újonc, Walter Lemon Jr. lehet Malik Cooke utóda az Egis Körmend kosárlabdacsapatánál.

Németh Zsolt

A már korábban távozott légiósjelölt, Malik Cooke nem megfelelő edzettségi állapotban érkezett meg Körmendre, a szakmai stáb ezért szerette volna őt élesben is kipróbálni csapat augusztus 31-ei, felsőőri edzőmérkőzésén. Ezt  ő nem vállalta, és távozott. A szakmai vezetés  elkezdett egy új, a csapat szerkezetébe jól illeszkedő légióst keresni.

Az elmúlt hétvégi,  Németújváron lejátszott mérkőzést követően az a döntés született, hogy a keretet egy kreatív, ponterős, a védelmet jól bontó hátvéddel kell megerősíteni – áll a körmendi kosárlabdaklub közleményében. – Több játékossal és ügynökeikkel kezdődtek tárgyalások, melyek után a chicagói születésű Walter Lemon Jr. kapta meg a lehetőséget arra, hogy az elkövetkezendő hetekben bizonyítsa rátermettségét.

A 190 cm magas Walter az Illinois állambéli Bradley egyetemen végezte tanulmányait és a Braves meghatározó játékosa volt. Már másodévesként komoly szerepet töltött be csapatában, hiszen meccsenként átlagosan 30.7 perc alatt 12.6 pontot szerzett. Harmadévesként átlagban 34.3 percet töltött a parketten és ezalatt 15.6 pont, 4.2 lepattanó, 3.8 gólpassz és 2.1 szerzett labda került a neve mellé. Végzősként is sikerült a statisztikai mutatóin részben javítani, hiszen 35.5 perc alatt 18 pont, 3.9 gólpassz, 3.1 lepattanó és 2.4 lepattanó volt az átlaga. Waltert 2013-ban és 2014-ben is beválasztották a Missouri Valley Conference legjobb védőjátékosai közé és végzősként a konferencia legjobb sportolójának járó kitüntetést is átvehette.

A nagyon gyors és atletikus játékos áprilisban az egyetemi bajnokság zsákolóversenyébe is meghívást kapott, majd az NBA nyári ligájában is szerepelt. Négy mérkőzésen lépett pályára a Golden State Warriors színeiben, ezeken 9 perc alatt 3,5 pont került a neve mellé.

A tervek szerint Walter már a szombati, Fürstenfeld elleni edzőmeccsen csatlakozhat társaihoz.

Egy kis összeállítás Walter egyetemi éveinek legszebb mozdulataiból, az egyetemi zsákolóversenyen bemutatott akrobatikus képességeiből:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!