Belföld

2010.11.16. 17:40

Politikus a pszichiátriai bulin: megkezdődött Sipos László büntetőpere

A Sipos László kecskeméti önkormányzati képviselő ellen garázdaság vétsége miatt indított büntetőper tárgyalása kedden a vádlott és tanúk meghallgatásával megkezdődött a Kecskeméti Városi Bíróságon.

MTI

A vádirat szerint 2009. december 4-én este Sipos László egy barátjával megjelent a megyei kórház egyik osztályának zártkörű rendezvényén, és felszólítás ellenére sem távozott. Dulakodás után két ápoló a földre vitte a vádlottat, ő ezt követően barátjával elhagyta a helyszínt. Előtte a kórház biztonsági szolgálata értesítette a rendőrséget.
   
A történtek után Sipos László, aki akkor Kecskemét fideszes alpolgármestere volt, lemondott posztjáról, de képviselői mandátumát megtartotta. Sipos Lászlót a Fidesz képviselőjelöltként indította az októberi önkormányzati választáson, és ismét mandátumot nyert.
   
A keddi tárgyalási nap kezdetén Demeter Gábor bíró kérdésére válaszolva Sipos László nem ismerte el bűnösségét. A nyomozati szakban tett vallomását fenntartotta, és ki is egészítette.
   
Vallomása szerint barátját telefonon hívták meg a kórházban tartott rendezvényre. A rendezvényen két ismerős hölggyel beszélgettek egy félórát. Hangsúlyozta: molesztálás senki részéről nem történt.
   
Elmondta: az események kezdetén nem volt a teremben. Amikor a zajra visszament a helyiségbe, azt látta, hogy barátját kétszer a földre vitték. Azt elismerte, hogy a barátját támadó személyt a nyaka felé nyúlva eltolta azért, hogy a barátját elvigye a helyszínről. Erre őt is a földre nyomták. Amikor kikísérték őket, bocsánatot kért, és hangsúlyozta: nem akart semmilyen rendbontást. Nehezményezte, hogy azokkal a személyekkel szemben, akik barátját a földre vitték, nem indult eljárás, őket csak tanúként hallgatja ki a bíróság.
   
A keddi tárgyalási napon kihallgatott tanúk viszont azt állították, hogy a pszichiátriai osztály zártkörű rendezvényen megjelenő Sipos Lászlót és barátját a szervezők többször felszólították a távozásra. Sipos László barátja vitába keveredett egy személlyel, mire a vádlott barátja segítségére sietett. Ezután a teremben tartózkodó ápolók Sipos Lászlót és barátját a földre vitték, majd kivezették a teremből.
   
A per december 15-én tanúkihallgatással folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!