Belföld

2011.05.13. 10:51

Szent Györgyis diákok alkotásait is díjazták a filmszemléken

Országos sikereket értek el a Szent-Györgyi Albert Középiskola mozgóképkultúra és média szakos diákjai. Számos pályázaton is díjazták alkotásaikat.

Nagy Ildikó

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen tizenegyedik helyezést ért el mozgókép és médiaismeret tantárgyból Rozmán László. A PLT Séta programjában is résztvevő végzős gimnazista a VII. Göcsej Filmszemlére Anya című kisfilmjével nevezett be: az Erdős Virág novellájából készült alkotás a filmetűd kategóriában a harmadik helyen végzett.

A VII. Vas-Film Fesztiválról Kiss Balázs vihette haza a harmadik helyezettnek járó jutalmat. A szentkirályi Holnap Házáról szóló dokumentumfilmjében a fogyatékkal élő emberek mindennapjait mutatta be. 

A Kresz-Cool-Túra elnevezésű, az ORFK baleset-megelőzési bizottsága által meghirdetett országos közlekedésbiztonsági rövidfilm pályázaton Birinyi Laura, Nemes Dániel és Szombathelyi Noémi alkotásáért különdíj járt.

Az Európa 2011 nemzetközi képzőművészeti pályázaton Tóth Dávid  részvételét feldbachi látogatással jutalmazták.
A Szombathelyi Képtár Fény-Árnyék fotópályázatán - amelynek pályamunkáit Szipál Martin fotóművész zsűrizte - Tóth Dávid az első, Parti Alexandra a második, Szombathelyi Noémi  pedig a harmadik helyezésnek örülhetett.

A Vas megyei középiskolások képzőművészeti kiállításán Kondor Benedek  fotóit értékelték: a Szent-Györgyi Albert Középiskola diákja a harmadik helyen végzett.

A Víz világnapja alkalmából kiírt fotópályázaton Kiss Bianka, Kolop Kitti, Móritz Zsófia, Tóth Dávid és Varga Alíz vehetett át díjat.

A tehetséges gimnazistákat Wittingerné Pulay Szilvia és Boros Ferenc készítette fel a pályázatokra, valamint a versenyekre. A tanárnő az elméleti, a tanár úr pedig a gyakorlati tudnivalókat adta át a diákoknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!