• cikk kép
  Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

  A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki...

 • cikk kép
  Tanévkezdés - Hétfőn kezdődik az iskola

  Már csak két napig pihenhetnek a diákok és véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn kezdődik a tanítás. A 2014/2015-ös tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A tanévkezdés az idén is jelentős anyagi terhet jelent a családok számára, a munkáltatók azonban adhatnak iskolakezdési támogatást. A nemzeti tanévnyitót a főváros XI. kerületében tartják vasárnap.

 • cikk kép
  Önkormányzat 2014 - Kilenc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az NVB

  Kilenc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén az október 12-i választásokra, hetet a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, kettőt a nemzetiségi választásra.

 • cikk kép
  Önkormányzat 2014 - LMP: csődöt mondott a vidékfejlesztés

  Az elmúlt 25 év legnagyobb vesztese a vidékfejlesztés, nem tudott megfelelni a változó társadalmi folyamatok kihívásainak - foglalta össze országjárásának eddigi tapasztalatait az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke pénteken, a Csongrád megyei Ruzsán tartott, a megyei jelölteket is bemutató fóruma után az MTI-nek.

 • cikk kép
  Emmi: több friss gyümölcsöt kaptak a gyerekek az óvodákban, iskolákban

  Több friss gyümölcs, zöldség, hal és teljes kiőrlésű pékáru került a gyerekek asztalára az óvodákban és az iskolákban az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) koordinálásával tavaly végzett ellenőrzés eredménye szerint, mint a korábbi években - derül ki Rétvári Bence államtitkárnak az LMP-s Szél Bernadett és Sallai R. Benedek országgyűlési képviselők kérdésére adott írásbeli válaszából.

 • cikk kép
  Devizahitelek - Elutasította az Alba Takarékszövetkezet keresetét a bíróság

  Elutasította az Alba Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében, továbbá elhalasztotta a határozathirdetést két másik takarékszövetkezet hasonló perében.

 • cikk kép
  Devizahitelek – Elhalasztotta a döntést a CIB Ingatlanlízing Zrt. ügyében is a bíróság

  Szeptember 12-ére halasztotta a bíróság a döntést a CIB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék pénteken.

 • cikk kép
  Időjárás-jelentés

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról az ország és Európa területére szombat estig.

 • cikk kép
  Életfogytig tartó fegyházra ítélték a balatonakarattyai gyilkosság elkövetőjét

  Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte dr. Szakács Katalin tanácsvezető bíró csütörtökön, a Veszprémi Törvényszéken K. A.-t mint különös visszaesőt több emberen elkövetett, részben különös kegyetlenséggel, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt.

 • cikk kép
  A gyermekek védelmében módosul a KRESZ

  A tanév kezdéséhez időzítve változások lesznek a KRESZ-ben. A Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint ezek egy részt a nemzetköz előírásokhoz igazodnak, másrészt a meglévő előírások finomítása történt.

 • cikk kép
  Sokan elveszíthetik a nyugdíjat

  A Magyar Szakszervezeti Szövetség azonnali tárgyalásokat kezdeményez a korkedvezményes, a korengedményes nyugdíjjal kapcsolatban. Ennek oka, hogy a kormány által két évvel meghosszabbított korkedvezményes nyugdíjrendszer ez év végén lejár.

 • cikk kép
  Emelkedett az üzemanyagok ára

  A Mol bruttó 2 forinttal emelte a gázolaj és 4 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken.