• cikk kép
  Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a bozótvágóval támadó volt rendőrt

  Két év börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztve a Budapest Környéki Törvényszék szerdán a Készenléti Rendőrség egyik volt tagját, aki 2012-ben bozótvágó késsel és gumibottal támadt vélt haragosára egy gödöllői szórakozóhelyen - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t. Az ítélet nem jogerős.

 • cikk kép
  A magyar katonák készek az Iszlám Állam elleni küzdelemre

  A magyar katonák készek arra, hogy az Iszlám Állammal szemben felvegyék a küzdelmet koalíciós kötelékben, koalíciós erővel, és közösen megpróbáljanak gátat szabni a mészárlásnak, a gyilkolásnak - mondta a Honvéd Vezérkar főnöke szerdán Pákozdon, a békefenntartók napi ünnepi rendezvényen.

 • cikk kép
  Emelkedik az üzemanyagok ára

  Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.

 • cikk kép
  Árvíz - OVF: több helyen emelkedhetnek a vízszintek

  Több magyarországi folyószakaszon várható vízszintemelkedés az elmúlt napokban lehullott, jelentős mennyiségű csapadék miatt, de készültségi fokozat elrendelésére előreláthatólag nem lesz szükség - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerdán az MTI-vel.

 • cikk kép
  Lezárták az M1-es autópályát Biatorbágynál - A sofőr életét vesztette

  Életét vesztette annak a kamionnak a sofőrje, amelynek pótkocsija szerda hajnalban gyulladt ki az M1-es autópályán Budapest felé Biatorbágynál; a vezető feltételezhetően nem a tűz miatt vesztette életét - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

 • cikk kép
  OGY - Kiterjesztették az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetést

  Kiterjesztette a parlament az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetést szerdán.

 • cikk kép
  Megtévesztő tájékoztatás miatt bírságolta a mágnesterápiás matrac eladóját a versenyhivatal

  Megtévesztő tájékoztatást adott a "pulzáló mágnesterápiás készülékről", és valótlan gyógyító hatásokkal népszerűsítette a matracot a Varosetta Kft., ezért a jogsértésért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a kiszabható maximális, több mint 6 millió forintos bírságot rótt ki a cégre - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel. A Varosetta 2012 novemberétől 2013 márciusáig folytatta a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot.

 • cikk kép
  Nébih: nyolcezer liter tejet zároltak a célellenőrzésen

  A május 6-án kezdett kéthetes célellenőrzés alatt országszerte 218 forgalmazó helyen mintegy 300 tételt vizsgáltak a szakemberek, nyomonkövethetőségi problémák miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok élelmiszerbiztonsági felügyelői mintegy 8000 liter tejet zároltak - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

 • cikk kép
  Gázrobbanás történt Hódmezővásárhelyen

  Gázrobbanás történt Hódmezővásárhelyen, egy Somogyi Béla utcai házban szerda délelőtt, ketten megsérültek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

 • cikk kép
  Hamisított luxuscikkeket találtak egy budapesti gyártelepen

  Több mint 25 millió forint értékben hamisított márkajelzésű ruhákat, cipőket és ruházati kiegészítőket találtak egy budapesti gyártelepen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

 • cikk kép
  Egy ügyfelet megkárosító banki alkalmazott ellen emeltek vádat Szegeden

  Egy ügyfelet megkárosító banki alkalmazott és társa ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, a nő a sértett számlájáról – annak tudta nélkül – egymillió forintot utalt át ismerősének – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

 • cikk kép
  Nukleáris együttműködés Magyarország és Kína között

  A nukleáris oktatás, ismeretterjesztés és a kutatási-fejlesztési tevékenység területén magyar-kínai együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá kedden Budapesten - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

 • cikk kép
  Új vezérigazgató a Balatoni Hajózási Zrt. élén

  Új vezetőt választott a cég élére a 22 tóparti önkormányzat tulajdonában lévő Balatoni Hajózási Zrt. éves rendes közgyűlése, egyben elfogadta a tavalyi, 6,58 milliárd mérlegfőösszeggel és 110,5 millió forint adózott eredménnyel zárt évről szóló jelentést, továbbá 50 millió forint osztalék kifizetéséről döntött.

 • cikk kép
  A Dunába esett egy nő Budapesten, kimentették

  A Margitszigetnél a megáradt Dunába csúszott kedden egy 60 éves nő, akit egykilométeres sodródás után tudott kimenteni a vízirendészet - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

 • cikk kép
  Kezdődik a vízminőség folyamatos vizsgálata - Fürdésre alkalmas a Balaton

  Közzétette a vízminőségi vizsgálatok eredményeit az Európai Bizottság és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség.