Belföld

2015.03.06. 18:00

A három kívánság

A szép virágok, a szép szavak ezen a hétvégén megsokasodnak: a férfiak köszöntik a nőket. Mert a nők szeretnek, aggódnak, féltenek, támogatnak.

Merklin Tímea

Ha kell, elmondják a véleményüket, ha kell, hallgatnak. Mert gondoskodnak, törődnek, számolnak mindennel, szembeszállnak a rettenetessel, erőt adnak (és vacsorát). Mert szépek, okosak, érzékenyek és tehetségesek, mosnak és tudnak vasalni. Akik nélkül lehet, de nem könnyű élni.

Ilyenkor van a számvetés, költőkkel és a virágok nyelvén szólva. Számunkra ez is évforduló, nőnaptól nőnapig is tart az év: a csokorból merítkezni lehet, megújulni, bensővé tenni a tavaszt, kitartásra buzdulni, kivirágozni. Fontosak a gesztusok.

Ha megkérdeznénk, hogy virágot akarnak-e kapni a nők a férfiaktól vagy csokoládét vagy a szeretet kifejezésének több jelét, vagy több törődést, több tiszteletet, vajon mit mondanának? Talán azt, hogy ezt mind, de rögtön azon kezdenének tanakodni, mivel kínálják meg az őket köszöntő férfit, vagyis megint: mit adhatnának. Adni tudásból sok férfi is példás. Trendi az élmény-ajándékozás: elmenni egy remek étterembe, kirándulni, táncolni, kinek mihez van kedve, pénze. Mindegy, hogy közel vagy messze, együtt.

Egy belvárosi kávézóban vasárnap egy férfi, egy bárzongorista a dalait ajándékozza nőnap alkalmából – dallapról lehet rendelni. Vagyis teljesítik egy kívánságunkat. (Vadas Zsuzsa, ha Szombathelyen lakna, biztosan ott lenne, őt azonban most máshol köszönti meg a párja.) Kedves Vas megyei férfiak, lehet überelni: tudják-e, szívük hölgye mit szeretne, mi lenne a három kívánsága? Valóra tudnák-e váltani? (Na jó, elég lesz egyet is.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!