Belföld

2016.11.29. 10:53

A Teréz körúti robbantó cellatársat kapott

Budapest — Már most több ezer oldalnyi hivatalos irat született a Teréz körúti robbantó néven elhíresült P. László ügyében- írja a Blikk.

A Blikk információja szerint P. László csak nagyon rövid ideig volt a rácsok mögött teljesen egyedül az elfogását követően, hosszabb ideje azonban egy kétszemélyes zárkában van. A lap úgy tudja, zárkatársával normális a kapcsolata, kijönnek egymással.

Végh József, kriminál pszichológus úgy vélekedik: lelkileg is könnyebb kibírni a rácsok mögötti keményebb időket, ha van kihez szólnia a gyanúsítottnak, ez bevett gyakorlat.

A robbantással gyanúsított P. László édesapja még akkor nyilatkozott a Blikknek, amikor először látogathatta meg fiát az előzetes letartóztatásban. Akkor úgy fogalmazott, nem volt éppen gördülékeny a beszélgetés a fiával.

– Igazság szerint nem nagyon tudtunk mit mondani egymásnak, Laci nem megtört, hanem értetlen – mesélte a Blikknek az édesapa.

Dr. Brunner Tamás, a gyanúsított védőügyvédje szerint viszont a gyanúsítottal könnyedén lehet beszélgetni: Mint védője rendszeresen beszélek Lászlóval, aki nem azért hallgat, mert titkol valamit, hanem mert nincs mit mondania a robbantásról. Velem teljesen kommunikatív, részletesen átbeszéljük az éppen aktuális intéznivalókat vele kapcsolatban, szóval nem arról van szó, hogy senkivel nem beszél, csupán a robbantással kapcsolatok kérdésekre nem tud válaszolni – állította határozottan a védő.

 

Kapcsolódó:

Nem tudja elképzelni, hogy a fia tette - portálunknak mesélt a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának apja

A TEK ellepte a falut - Homokkomáromban lakott a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi

Családi konfliktusok - A gyanúsított zárkózott volt gyerekként

Meg mertem tenni, nem érdekelnek a következmények - vázolta robbantások elkövetéseinek gondolatait a pszichológus

Zárkózott volt a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, kortársai se nagyon ismerték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!