• cikk kép
  Lezárják az M0-s egy szakaszát egy feltételezett robbanótest miatt

  Lezárják az M0-s egy szakaszát egy feltételezett robbanótest miatt - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje kedd délelőtt az MTI-t.

 • cikk kép
  Egy hét alatt másfélszer annyi eső esett, mint egy hónapban szokott

  Alig egy hét alatt több mint másfélszer annyi eső esett, mint a havi átlag - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

 • cikk kép

  Interjú Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel

  Jön a pénz a gazdaságba

  Herend – A kormány az uniós fejlesztési pénzek 60-65 százalékát vállalkozásfejlesztésre kívánja fordítani. Mindezt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, amikor herendi lakossági fórumát követően interjút kértünk tőle.

 • cikk kép
  Halálos baleset történt az M0-ás autóúton

  Befejezték a baleseti helyszínelést a rendőrök az M0-ás autóúton a hárosi Duna-hídon történt balesetnél, a forgalom ismét zavartalan - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedd reggel az MTI-vel.

 • cikk kép
  OGY - Trócsányi: az elszámolás után új időszámításnak kell kezdődnie a bankrendszerben

  A fogyasztókkal szembeni elszámolások befejezése után új időszámításnak kell kezdődnie a magyar bankrendszerben - hangsúlyozta Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden az elszámolási törvényjavaslat általános vitáját megnyitó parlamenti expozéjában.

 • cikk kép
  Árvíz Zala megyében - Lassú apadás

  Mintegy ezer ember vett részt az árvízi védekezési munkálatokban Mura menti településeken, a folyó éjszaka Letenyénél már tetőzött - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nagykanizsán működő régiós irányító törzsének szóvivője kedden az MTI-t.

 • cikk kép

  Folyamatosan frissítve

  Árvíz - Regionális irányító törzset hozott létre a Dunántúlon a katasztrófavédelem

  A tábornoki irányítású egység feladata a Murán, a Dráván és ezek mellékfolyóin zajló védekezés koordinálása. A vízügyi előrejelzések szerint ugyanis a Mura vízállása meghaladja az eddigi legmagasabb mértéket.

 • cikk kép

  folyamatosan frissítve

  Elkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka: azonnali kérdések

  Az MSZP egy miskolci iskola igazgatói pályázatáról, a Jobbik az államadósságról, az LMP a tankönyvekről, a Fidesz pedig a rezsicsökkentés érvényesüléséről érdeklődött hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában. Az ellenzék több kérdésben is faggatta Orbán Viktor miniszterelnököt.

 • cikk kép
  Maláriagyanúval kezelik a Debrecenben rosszul lett nigériai férfit

  Egy nigériai férfi lett rosszul hétfőn Debrecenben. Tünetei maláriára, és nem Ebola-vírusra utalnak, a férfi nem járt Nigériában, a járvány által érintett helyen - közölte az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala hétfőn az MTI-vel.

 • cikk kép
  Táncdalos hévízi időutazás

  Hévíz - Koczpek Enikő nyerte a Hévízi Dal Fesztivál döntőjét, s ő aratta a közönség körében is a legnagyobb sikert. A Batykon élő fiatal tehetség Máté Péter Most élsz című dalával nyűgözte le hallgatóságát.

 • cikk kép
  Vonat helyett buszok járnak az észak-balatoni vonalon

  Az észak-balatoni vonal egy részén pótlóbuszok járnak, miután beáztak a biztosítóberendezések, illetve vízfolyás árasztotta el a síneket.

 • cikk kép
  Megindult a vasúti közlekedés Nagykanizsa és Gyékényes között

  Megindult a vasúti közlekedés a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Gyékényes vonalon, ahol hétfő délelőtt a Nagykanizsa és Gyékényes közötti szakaszon az esőzések és a kilazult fák miatt le kellett zárni a vasúti pályát - közölte a Mávinform az MTI-vel.