Belföld

2016.10.20. 18:50

Félmillió vendég, 1,5 millió vendég-éjszaka a Vas megyei turizmus teljesítménye

Körmend - A Magyar Fürdővárosok Szövetsége csütörtökön a Rába-parti városban tartotta soron következő közgyűlését.

Markó Petra

A találkozón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is gratulált Bebes Istvánnak, Körmend polgármesterének a Prima díjhoz.


1,5 millió vendégéjszakát töltöttek el Vas megyében a turisták, Sárvár az egyik legnépszerűbb úti cél Fotó: VN-archív

A turizmussal kapcsolatos statisztikákat nézve folyamatos növekedés tapasztalható Vas megyében - hangsúlyozta Majthényi László. Félmillió vendég, 1,5 millió vendég-éjszaka a Vas megyei turizmus teljesítménye. Ez egyértelműen a gyógyvíznek, a fürdőhelyeknek és a wellness-szállodáknak köszönhető. Az elsődleges cél az, hogy az átlagos tartózkodási idő növekedjen. Nincsenek nagy fejlesztési álmok a jövőre nézve, de egyebek mellett szeretnék a kerékpáros turizmust fejleszteni, illetve tíz-tizenkét horgászhelyen nívós infrastruktúrát alakítanának ki.

- Jó érzés látni, hogy a gyógy- és termálfürdőhelyek között ott szerepel Körmend is - emelte ki Bebes István. Bár még hátul kullog a települések sorában a Rába-parti város, de arra törekednek, hogy egy szinttel feljebb lépjenek. Vagyis, hogy a termálvízzel rendelkező városok sorába be tudjanak kerülni, onnan pedig szeretnének még tovább lépni, a sor elejére, ahol a gyógyvíz kategóriái is megjelennek. Körmendről eddig két dolog jutott eszébe az embereknek. Az egyik a Batthyány-kastély, a másik pedig az élvonalbeli kosárlabda. Nagy segítségnek tartják, hogy a megelőlegezett bizalomnak köszönhetően olyan partnerekkel dolgozhatnak együtt, akik korábban már letették a névjegyüket.

Fontos a több lábon állás: a fürdőn kívül számos olyan terv és megoldandó feladat van, amelyek egymásra épülnének. Ebben fontos szerep jut egyebek mellett a kastélyhoz és a Rábához kapcsolódó turisztikai attrakcióknak.

A közgyűlésen tíz napirendi pontot vettek sorra a résztvevők, egyebek mellett döntöttek Tata önkormányzatának csatlakozási szándékáról, és megválasztották a szövetség alelnökének dr. Puskás Tivadart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!