Belföld

2016.11.23. 10:47

Gusztustalan pékséget záratott be a NÉBIH (videóval)

Kukacokkal teli alapanyagok, kosz és penész fogadta az ellenőröket.

Azonnali hatállyal bezáratta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt a budapesti pékséget, ahol gusztustalan körülmények között készültek a pékáruk. Fél tonnánál is több jelöletlen, szennyezett és lejárt élelmiszert is kivontak a forgalomból, emellett elrendelték a már kiszállított termékek visszahívását is.

 

A rendetlenség és a kosz mellett súlyos higiéniai hiányosságokat találtak: nem volt tisztességes kézmosási lehetőség, több berendezés mocskos és pókhálós volt, a helyiségekben penészedtek a falak.

A mennyezeten lévő világítótestek műanyag burkolata hiányzott, az öltözőkben oda nem illő tárgyakat is tároltak a felfordulásban. Az üzem feldolgozóterét ajtó helyett csak egy szennyezett műanyag szalagfüggöny választotta el az árukiadó résztől. Az ellenőrzés kezdetén két macska is az üzemben volt. A pékségben nem vezették a nyomon követéshez szükséges dokumentációt sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!