Belföld

2015.04.02. 06:28

Heves zivatar, jég is jöhet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki több megyére. Vas megyében az összes járásban él a riasztás.

Bajdó Bettina

Az érintett területeken a várható legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja az óránkénti hetven kilométert. Napközben elszórtan valószínű zivatar az országban, melyhez a fent említett rövid szélrohamokon kívül tápiókahó is társulhat.

Megyénk járásaiban jelenleg nincs riasztás, Szombathelyen a szél hajnal óta délnyugatira fordult, illetve csendesedett. A legerősebb lökések 19 kilométer/órásak voltak reggel hét órakor.

15:30 Két járásban is riasztás van

Az Országos Meteorológiai Szolgálat újabb három megyére (Somogy, Vas, Zala) adott ki riasztást a széllökések veszélye miatt. Az előrejelzés szerint ezeken a területeken a várt legerősebb lökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát. Megyénkben jelenleg a körmendi és a vasvári járásban él az elsőfokú riasztás. Szombathelyen továbbra is délnyugati szél fúj, de reggel óta erősödött: most már a legerősebb lökések meghaladják a 40 kilométer/órát is.

17:30 Heves zivatar, jég is jöhet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye egyes térségeire heves zivatar veszélye miatt. Az előrejelzés szerint ezeken a területeken kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagyméretű jég kíséretében. Megyénkben az összes járásban él a riasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!